Теніс України у соцмережах

Новак Джокович впевнено здолав Тейлора Фріца у чветьфіналі US Open - 2023.

Без несподіванок завершився перший чвертьфінальний поєдинок US Open - 2023 в чоловічих одиночних змаганнях. Новак Джокович, який є одним з головних фаворитів турніру, в трьох партіях здолав американця Тейлора Фріца. На перемогу над 9-м номером посіву Новак витратив трохи більше двох з половиною годин ігрового часу.

US Open - 2023
Нью-Йорк, США
Чоловічий одиночний розряд
1/4 фіналу

(2) Новак Джокович - (9) Тейлор Фріц - 6;1, 6;4, 6;4

Коли Новак Джокович вже на самому початку зустрічі оформив швидкий брейк і повів в рахунку проти Тейлора Фріца, здивування на обличчях вболівальників, скоріше за все, не було. Коли Тейлор моментально зумів відігратися, нейтральні прихильники тенісу явно зраділи - в зустрічі може намітитися боротьба. Коли Джокович відповів ще двома поспіль брейками, з'явилась думка про те, що Новак відновив ігрову справедливість і свого вже не впустить. Так воно і сталось.

В другому сеті Джокович знову відзначився швидким брейком, правда, цього разу Фріц відігратися не зумів. Цікаво, що шанс у Тейлора був блискучий, але Новак взяв подачу, врятувавши гейм одразу з чотирьох брейк-поінтів. До переможного завершення партії таких розслаблених дій на власній подачі серб собі більше не дозволяв. Більше того, Джокович зібрався настільки, що кілька останніх геймів на подачі він взяв взагалі без боротьби - під нуль.

В третьому сеті, нарешті, боротьба загострилась до серйозного рівня напруги. І ні, Новак не почав економити сили і розмірковувати про півфінал. В першу чергу Тейлор додав в стабільності і хорошій спортивній нахабності. А от Ноле тримати концентрацію на найвищому рівні всі сто відсотків матчу було досить складно. По суті, Новак вмикався саме в ті моменти, коли це було конче потрібно. Спочатку - для того, аби відіграти пару брейк-поінтів у суперника і закріпити цю справу виграними на прийомі геймом. Потім - для того, аби відновити свою перевагу після зворотнього брейка від Фріца. Ну і наостанок - для того, аби відіграти пару брейк-поінтів при подачі на матч і, зрештою, поставити переможну крапку в зустрічі.

Чи вистачить такої епізодичної активності у півфіналі? Для початку треба дізнатися суперника Новака по цій стадії. А визначиться він у американському дербі між Френсісом Тіафо і Беном Шелтоном.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне