Теніс України у соцмережах

Марта Костюк дала бій Коко Гофф у чвертьфіналі Australian Open - 2024, але поступилась одній із фавориток турніру у трьох партіях

Українська тенісистка Марта Костюк не зуміла пробитися у півфінал Відкритого Чемпіонату Австралії. На стадії 1/4 фіналу Марта в напруженій боротьбі програла 4-й ракетці Australian Open - 2024 і одній з фавориток турніру американці Коко Гофф. В двох стартових сетах спортсменки обмінялись перемогами на тай-брейках, а от у вирішальній партії Гофф вже повністю заволоділа ігровою перевагою. На перемогу в матчі Коко витратила навіть трохи більше трьох годин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1/4 фіналу

(4) Коко Гофф - Марта Костюк - 7:6(6), 6:7(3), 6:2

Напевно, навіть не варто підкреслювати, наскільки явним фаворитом зустрічі вважалась саме Коко Гофф. Американська тенісистка, крім усіх інших чинників, могла ще й похвалитися більш ніж впевненою ходою в Мельбурні, тож Марті протистояла не просто топова тенісистка, а спортсменка у прекрасному ігровому тонусі.

Але початок матчу став повним шоком для Гофф. Костюк втримала непростий стартовий гейм на власній подачі і дуже швидко повела в рахунку із брейком. Коко цілком могла моментально відігратися, але українська спортсменка продемонструвала справжній характер і врятувала власну подачу з потрійного брейк-поінту, а вже в наступному геймі знову відзначилась на прийомі.

Але, як виявилось, навіть рахунок 5:1 ще нічого не гарантує в протистоянні із представницею топ-5 світового рейтингу. Гофф двічі поспіль завадила Костюк подати на партію, причому Марта між цими спробами завершити сет на власній подачі ще й мала сет-бол на прийомі, але і його реалізувати не вийшло. А коли Коко оформила третій брейк і взяла п'ятий гейм поспіль, здалося, що українська спортсменка банально "попливла". Ще й медичний тайм-аут, який брала Марта, наштовхував на не надто приємні думки.

Але за рахунку 5:6 вже Костюк завадила суперниці подати на перемогу у валідольному сеті. Марта перевела партію на тай-брейк і на ньому теж розгорнулась надзвичайно напружена боротьба. Тричі українка відігравалась з міні-брейку, а наприкінці таю і сама чудово зіграла на прийомі та отримала сет-бол вже на власній подачі. Втім, з рахунку 6:5 Марта програла 3 розіграші поспіль і віддала Коко стартовий сет.

У другій партії нервів на корті було аж ніяк не менше. Сет Костюк почала із брейку під нуль, але вже в наступному геймі Гофф відігралась. В подальшому американська тенісистка двічі виривалась вперед із геймом на прийомі в активі, проте Костюк відігравалась. Одного разу Марта навіть завадила Коко подати на матч.  Тай-брейк, до якого докотився і цей сет, українська тенісистка провела вже набагато впевненіше. Костюк отримала вагому перевагу у два міні-брейки - 4:0 і, хай не без проблем, довела сет до перемоги.

Але на вирішальний етап зустрічі Марті не вистачило сил - ані фізичних, ані ментальних. Гофф повела одразу із трьома брейками - 5:0 і вийшла подавати на матч із баранкою для Костюк в третьому сеті. Українська тенісистка змогла одну упущену подачу відіграти, але другу спробу подачі на перемогу Коко виграла під нуль.

В 1/2 фіналу Australian Open - 2024 Коко Гофф зіграє проти переможниці матчу між діючою чемпіонкою турніру "нейтральною" Аріною Сабаленко та чеською спортсменкою Барборою Крейчіковою.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі