Теніс України у соцмережах

Александр Звєрєв відіграв 6 матч-болів, але поступився Джордану Томпсону в півфіналі турніру в Лос-Кабосі


Лідер посіву змагань категорії ATP 250 в мексиканському Лос-Кабосі представник Німеччини Александр Звєрєв не зумів пробитися у фінал турніру. В боротьбі за вихід в титульний матч Звєрєв в напруженій боротьбі поступився австралійському тенісисту Джордану Томпсону, який займає 40-ву сходинку поточного світового рейтингу. Зустріч між спортсменами тривала близько 3 годин і 40 хвилин ігрового часу.

ATP 250
Лос-Кабос, Мексика
1/2 фіналу

Джордан Томпсон - (1) Александр Звєрєв - 7:5, 4:6, 7:6(2)

Справжній марафон влаштували Александр Звєрєв і Джордан Томпсон в другому півфіналі змагань в Лос-Кабосі. 3 години і 40 хвилин тривала їхня зустріч, з яких півтори години припали на вирішальний третій сет протистояння.

В стартовій партії здалось, що Звєрєв швидко захопив ініціативу. Саме німецький тенісист повів зі швидким брейком. І навіть після того, як Томпсон відіграв гейм на прийомі, Александр моментально відновив свою перевагу в рахунку. 

Цей брейк Джордан теж ліквідував, причому одразу ж. А коли публіка вже була готова до розв'язки першої партії у вигляді тай-брейку, австралійський тенісист оформив ще один брейк у ключовому 12-му геймі.

Звєрєв на самому початку другого сету гру стабілізував і методично вигравав власні подачі. Дочекався Александр і свого шансу на прийомі. Томпсон провалив один із геймів в середині партії і дозволив німцю заробити потрійний брейк-поінт. З другої спроби Звєрєв його реалізував і чітко довів сет до перемоги із мінімальною перевагою.

У вирішальному відрізку матчу все найцікавіше спортсмени лишили на його завершення. Спочатку Звєрєв знову відчув серйозні проблеми при подачі на тай-брейк. Але, на відміну від стартового сету, лідер посіву втримав цей надважливий гейм. При цьому Александр відіграв одразу 5 матч-болів у Томпсона. 

Але тай-брейк третього сету Звєрєв буквально провалив. Александр почав його з міні-брейку, але потім примудрився програти 4 поспіль розіграші на власній подачі - 1:6 і ще 5 матч-болів для Томпсона. Один з них Звєрєв відіграв, але виплутатися із такої ситуації німецький тенісист вже не зумів.

У фіналі змагань в Лос-Кабосі Джордан Томпсон зіграє із норвезьким спортсменом Каспером Руудом.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі