Теніс України у соцмережах

Рафаель Надаль вперше з 2016-го року не дістався навіть до третього кола "мейджора".

Лідер посіву Відкритої Першості Австралії іспанський тенісист Рафаель Надаль не зумів подолати друге коло першого в сезону Турніру Великого Шолому. В трьох партіях Рафа поступився представнику США Маккензі Макдональду, який займає 65-й рядок у світовому чоловічому рейтингу. Під час поєдинку Надаль травмував стегно, втім вирішив не зніматися із зустрічі і боротися до кінця. 

Australian Open - 2023
Чоловіки
2-й раунд

Маккензі Макдональд - (1) Рафаель Надаль - 6:4, 6:4, 7:5

Описувати перебіг подій в цьому поєдинку, певно, немає ніякого сенсу, адже головним фактором, який вплинув на результат зустрічі стали не брейки, ейси чи виграні розіграші, а травма, із якою стикнувся Рафаель Надаль. Під час спілкування з пресою вже після програної зустрічі Рафаель відмовився коментувати своє пошкодження, зазначивши лише те, що пошкодив стегно. Але головна теза з виступу Надаля полягала в тому, що він вирішив завершити зустріч попри все і привітати суперника з перемогою, а не зніматися з матчу через травму. Мовляв, діючому чемпіону турніру не годиться таке робити. 

Маккензі місцями показував і дійсно пристойний рівень гри, втім таке враження, скоріше за все, виникало виключно на тлі травмованого Рафи, теніс якого був надто далеким від ідеального. Судячи з усього, справжній рівень сьогоднішнього Макдональда ми побачимо вже в матчі третього кола проти Йосіхіто Нісіоки, який у Мельбурні отримав 31-й номер посіву. 

Ну а Рафаель Надаль, який не захистив минулорічний чемпіонський титул на Australian Open, втрачає величезну кількість очок і опускається, щонайменше, на 6-ту сходинку світового рейтингу. Втім, шанси обійти іспанця лишаються ще у багатьох спортсменів, тож навіть цей рядок за підсумками першого в сезоні Турніру Великого Шолому Рафі поки що не гарантований. 


Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне