Теніс України у соцмережах

Белінда Бенчіч стає тріумфаторкою змагань в Чарльстоні.

Швейцарська тенісистка Белінда Бенчіч стає переможницею турніру категорії WTA-500 в американському Чарльстоні. В титульному матчі змагань Белінда, яка була посіяна під 10-м номером, в трьох партіях здолала 4-у ракетку турніру представницю Тунісу Онс Жабер. Фінальна зустріч тривала майже 2 години і 40 хвилин ігрового часу.

WTA-500
Чарльстон, США
Фінал

(10) Белінда Бенчіч - (4) Онс Жабер - 6:1, 5:7, 6:4

Після стартової партії фінального протистояння у Чарльстоні могло здатися, що в цьому поєдинку не буде жодної інтриги. Бенчіч настільки потужно почала битву за титул, що Жабер просто не знаходила собі місця на корті. Белінді вистачило буквально парочки геймів для "розкачки", а потім вона повністю прибрала ініціативу до власних рук. Два бойових гейми на прийомі, два брейки і впевнено виграний сет.

А от в другій партії почалось те, що у жіночому тенісі прийнято називати гойдалками. Спочатку Белінда зуміла продовжити свою вдалу серію геймів і повела з брейком на самому початку цього ігрового відрізку. Онс раптово прокинулась і не просто досить швидко відігралась, а й сама повела в рахунку з геймом на прийомі в активі вже до середини партії. Тепер вже Белінда оформила миттєвий  зворотній брейк, а потім навіть дісталась до прихованих матч-болів на прийомі. Жабер встояла, а після того, як представниці Тунісу вдалось втримати свою подачу вона ще й брейк оформила, яким і поставила крапку в другому сеті фіналу.

Певно, Бенчіч було прикро доводити справу до вирішальної партії, оскільки швейцарська спортсменка і дійсно володіла ініціативою більшу частину зустрічі. Ось і третій сет вона провела з позиції сили. Двічі Белінда виходила вперед з брейком, але два рази Жабер буквально героїчно відігрувалась. Але після третьої програної власної подачі Онс вже остаточно полишили сили і питання стояло лишень в тому, поставить Бенчіч крапку в матчі ще одним брейком, чи все-таки доведеться подавати на перемогу. Свою подачу Жабер з матч-болу втримала, але подачу на матч Белінда провела просто ідеально - гейм під нуль і фінал залишається за представницею Швейцарії.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі