Теніс України у соцмережах

Алехандро Давідовіч-Фокіна вперше в кар'єрі виходить у півфінал турніру категорії Мастерс.

Іспанський тенісист Алехандро Давідовіч-Фокіна стає першим півфіналістом Мастерсу в Монте-Карло. На стадії 1/4 фіналу Алехандро здобув вольову перемогу над 10-м номером посіву американцем Тейлором Фріцем. Давідовіч-Фокіна фактично провалив стартову партію зустрічі, але потім зумів переломити хід протистояння і вперше в кар'єрі пробитися у півфінал Мастерсу.

ATP Masters
Монте-Карло
1/4 фіналу

Алехандро Давідовіч-Фокіна - (10) Тейлор Фріц - 2:6, 6:4, 6:3

Минулого року саме в Монте-Карло Алехандро Давідовіч-Фокіна вперше в кар'єрі пробився у чвертьфінал турніру категорії Мастерс. Тоді іспанський тенісист не зумів завершити матч 1/4 фіналу проти майбутнього чемпіона змагань грека Стефаноса Ціціпаса. Цього року Алехандро покращив своє досягнення на турнірах ATP-1000 теж саме в Монте-Карло.

Хоча стартовий сет чвертьфінальної зустрічі проти Тейлора Фріца іспанський спортсмен просто провалив. Давідовіч-Фокіна двічі програв власну подачу і дав американцю можливість спокійно виграти першу партію зустрічі.

В другому сеті Алехандро, в першу чергу, вирівняв гру, а наприкінці сету Давідовіч-Фокіна почав підтискати суперника. Спочатку іспанський спортсмен не реалізував подвійний брейк-поінт, але в наступному геймі Фріц подачу таки не втримав. Тейлор мав чудову можливість відігратися, але при подачі суперником на сет американец не реалізував одразу 3 брейк-поінти. Давідовіч-Фокіна важкий гейм виграв, а разом із ним взяв і всю другу партію.

В третьому сеті Алехандро зумів досить швидко вирватися вперед в рахунку, от тільки Фріц моментально відігрався. От тільки на завершення матчу сил американцю банально не вистачило. Ще двічі Давідовіч-Фокіна зумів відзначитися на прийомі і оформив вихід у півфінал Мастерсу в Монте-Карло. Його наступним суперником став болгарський тенісист Грігор Дімітров, який на тай-брейці вирішальної партії переграв поляка Хуберта Хуркача.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне