Теніс України у соцмережах

Хуберт Хуркач успішно стартував на Мастерсі в Монте-Карло.

Польський тенісист Хуберт Хуркач, який на Мастерсі в Монте-Карло отримав 11-й номер посіву, подолав стартовий раунд змагань. В ньому Хуберт в двох партіях переграв болівійського кваліфайєра Уго Дельєна, який займає 92-й рядок у світовому чоловічому рейтингу. Зустріч тривала 1 годину і 40 хвилин ігрового часу.

ATP Masters
Монте-Карло
1-й раунд

(11) Хуберт Хуркач - (Q) Уго Дельєн - 7:5, 6:4

Після жеребкування здавалось, що у Хуберта Хуркача буде надзвичайно непростий стартовий суперник на Мастерсі в Монте-Карло. Жереб звів польського спортсмена із французом Гаелєм Монфісом, а такого опонента отримати на самому старті точно не хотілося б жодному навіть сіяному гравцю. Але Гаель в останній момент вирішив взяти паузу у виступах і знятися з турніру, тож Хуркачу випало грати проти кваліфайєра. Наскільки простішим вийшов цей матч у порівнянні із теоретичним протистоянням із Монфісом? Вирішуйте самі. 

Хуркач вже у стартовому геймі зустрічі спробував позначити свій статус фаворита. Поляк дуже вперто чіплявся за подачу суперника, але Дельєн зумів вистояти і забрав гейм, відігравши при цьому одразу 4 брейк-поінти. І найцікавіше те, що в подальшому Хуберту довго не вдавалось налагодити хоча б якусь контргру на подачі суперника. 1 виграний розіграш у геймі на прийомі - ось таким був стабільний результат 11-го номеру посіву.

І в момент, коли здавалось, що тай-брейк вже просто неминучий, Хуберт таки відзначився на прийомі, причому оформити брейк польському тенісисту вдалось несподівано легко - під нуль. Ліквідувати наслідки такого провалу Уго вже просто не мав часу - Хуркач в наступному ж геймі впевнено подав на перемогу в сеті.

В другій партії польський тенісист вирішив зберегти собі трох нервових клітин і від самого початку сету опинився в якості лідера. Швидкий брейк від суперника змусив Дельєна шукати варіанти на прийомі, але тривалий час представник Болівії їх не знаходив. Але розв'язка партії вийшла на заздрість усім голівудським блокбастерам.

Спочатку Дельєн таки дочекався спаду в грі Хуберта і оформив зворотній брейк. Хуркач моментально завівся, підтиснув Уго і знову вирвався вперед в рахунку із брейком в запасі. Польському тенісисту тільки лишалось подати на перемогу і він навіть дістався до матч-поінту, але Дельєн відіграв його, а згодом заробив 3 брейк-поінти. До честі Хуркача він їх методично відіграв і з другого матч-поінту поставив крапку в протистоянні.

В другому раунді Мастерсу в Монте-Карло Хуберт Хуркач зіграє з переможцем зустрічі між іспанським тенісистом Педро Мартінесом і представником Франції Уго Умбером.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі