Теніс України у соцмережах

Ангеліна Калініна пробивається у чвертьфинал турніру в Чарльстоні.

Українська тенісистка Ангеліна Калініна стає чвертьфиналісткою змагань категорії WTA-500 в американському Чарльстоні. На стадії третього кола турніру Ангеліна в двох напружених партіях переграла представницю Франції Алізе Корне, яка займає 32-й рядок у жіночому світовому рейтингу. 

WTA-500
Чарльстон, США
3-й раунд

Ангеліна Калініна - Алізе Корне - 7:6(5), 7:5

Ангеліна дуже потужно почала зустріч в вже у першому геймі зуміла оформили брейк під нуль. Правда, закріпити успіх і взяти наступну власну подачу українській тенісистці не вдалось - Корне моментально вирівняла ситуацію в рахунку. В середині першого сету Калініна знову зачепилась на прийомі, але цього разу з потрійного брейк-поінту Алізе врятувалась. Ще 2 брейкові мячі французька тенісистка відіграла вже ближче до завершення партії, коли ці брейк-поінти для Ангеліни були ще й прихованими сет-болами. 

Отже, можна сказати, що тай-брейк у першому сеті став справжнім щастям для Корне. І французька тенісистка ледь не скористалась своїм шансом. Принаймні, саме Алізе першою взяла розіграш на подачі суперниці і довго лідирувала в рахунку. От тільки кінцівка тай-брейку виявилась надто нервовою і не витримала цього тиску саме Корне. Спочатку Алізе двічі поспіль програла власну подачу і відпустила Калініну вперед. Потім сама Ангеліна дозволила суперниці оформити зворотній міні-брейк, але з першого ж сет-болу українська тенісистка таки оформила перемогу у надзвичайно складному сеті.

А от в другій партії Ангеліні довелось демонструвати справжні дива стійкості і вмикати свій характер на максимум. Українська тенісистка програла вже стартовий і надзвичайно бойовий гейм на власній подачі. Коли за кілька хвилин Корне оформила і другий брейк та повела в рахунку 4:0, здавалося, що можна вже починати морально готуватися до вирішального сету. Але Калініна вирішила по-іншому.

Фантастичний відрізок із двома зворотніми брейками дозволив Ангеліні вирівняти становище на корті, правда, випробування на цьому не завершились. Корне зуміла ще раз скористатися нестабільністю українки, оформила третій брейк за партію і вийшла подавати на сет. Калініна суперниці цього зробити не дозволила, а за кілька хвилин добряче підтиснула і поставила крапку в матчі ще одним виграним геймом на прийомі.

Тепер в чвертьфиналі турніру в Чарльстоні Ангеліна Калініна зіграє проти представниці Тунісу Онс Жабер, яка є 4-ю ракеткою змагань і 10-м номером жіночого світового рейтингу.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі