Теніс України у соцмережах

Ангеліна Калініна поступилась Онс Жабер у чвертьфіналі турніру в Чарльстоні.

Українська тенісистка Ангеліна Калініна не зуміла пробитися у півфінал змагань категорії WTA-500 в американському Чарльстоні. На стадії 1/4 фіналу Ангеліна в двох партіях поступилась представниці Тунісу Онс Жабер, яка займає 10-ту сходинку в жіночому рейтингу. 

WTA-500
Чарльстон, США
1/4 фіналу

(4) Онс Жабер - Ангеліна Калініна - 6:3, 6:2

Зрозуміло, що саме Жабер була явною фавориткою чвертьфінального протистояння з Ангеліною Калініною. Але, по правді кажучи, українська тенісистка в жодному матчі на турнірі в Чарльстоні не виходила на корт в статусі основної претендентки на перемогу. Можливо в стартовому раунді проти Олександри Саснович передматчеві розклади казали про приблизну рівність сил суперниць. В усіх інших протистояннях, як проти Єлєни Рибакіної, так і проти Алізе Корне, Калініній вдавалось оформити, можливо не настільки гучні, але все-таки сенсації.

Онс Жабер, насправді, провела надзвичайно якісний поєдинок. І для того, аби обіграти суперницю, яка показує такий рівень тенісу, Ангеліні потрібно було проводити один з найкращих матчів в кар'єрі. В 1/4 фіналу турніру в Чарльстоні зробити це українській тенісистці не вдалось. Але на старті грунтового сезону перспективи Калініної виглядають дуже і дуже непогано. Не підвело б здоров'я, ну і було б непогано, аби жеребкування турнірів не приносило топових суперниціь вже у стартових раундах.

Зустріч Жабер почала досить активно і вже після першого гейму на прийомі представниця Тунісу повела в рахунку із брейком. Втримувати перевагу Онс довго не зуміла - вже за кілька хвилин Калініна оформила зворотній брейк, але, як виявилось, цей успіх на подачі суперниці став для Ангеліни першим і останнім в усьому матчі.

До завершення стартового сету Жабер зуміла ще раз відзначитися на прийомі і відносно спокійно подати на перемогу в партії. А от другий відрізок матчу пройшов взагалі без серйозної боротьби. Онс швидко повела в рахунку, а потім і закріпила успіх ще одним брейком. Налагодити контргру у Калініної не вийшло.

Тим не менше, завдяки виходу в чвертьфінал турніру в Чарльстоні Ангеліна Калініна покращить своє становище у жіночому світовому рейтингу і підніметься на найвищу в кар'єрі 38-му сходинку. Може українська тенісистка опинитися і вище, але все залежатиме від виступів прямих конкуренток. 

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі