Теніс України у соцмережах

Ангеліна Калініна вибила із боротьби 5-ту ракетку турніру в Чарльстоні.

Українська тенісистка Ангеліна Калініна продовжує успішні виступи на змаганнях категорії WTA-500 в американському Чарльстоні. На стадії другого кола Ангеліна в напруженому протистоянні переграла представницю Казахстана Єлєну Рибакіну, яка отримала на турнірі 5-й номер посіву. Калініна провалила другий сет зустрічі, але в двох інших здобула перемогу із мінімальною перевагою в рахунку.

WTA-500
Чарльстон, США
2-й раунд

Ангеліна Калініна - (5) Єлєна Рибакіна - 6:4, 2:6, 6:4

Долю стартового сету протистояння вирішив обмін брейками, який тенісистки влаштували всередині партії. Ані до нього, ані після - навіть до брейк-поінтів жодній із суперниць дістатися не вдалось. Калініна першою відзначилась на прийомі, моментально програла і власну подачу, але вже за кілька хвилин повернула собі перевагу в рахунку із брейком. Цього Ангеліні, яка зуміла заспокоїтися, вистачило дле перемоги в партії - за дві наступні власні подачі українка віддала суперниці всього 1 розіграш.

Другий сет Калініна почала досить успішно і навіть знову повела в рахунку із брейком. Але саме в цей момент у грі української тенісистки стався справжній провал. Тричі поспіль Ангеліна не зуміла захистити власну подачу і, так і не налагодивши гру, віддала Рибакіній всю партію. Так, боротися українська тенісистка навіть у такі моменти не припиняла. Наприклад, вже за рахунку 2:5 Калініна майже відігралась із потрійного сет-боллу у суперниці, але повністю вийти із провального відрізку до кінця сету Ангеліні так і не вдалось.

На щастя, вирівняти гру вийшло вже від самого початку вирішального відрізку матчу. На старті третього сету спортсменки обмінялись брейками, а в середині партії Калініній ще раз вдалось відзначитись на прийомі. Відіграти це відставання Рибакіна вже не зуміла, хоча на подачі Ангеліни на перемогу у представниці Казахстану і було 2 брейк-поінти.

В третьому колі змагань у Чарльстоні Ангеліна Калініна тепер зіграє проти 12-го номеру посіва французької тенісистки Алізе Корне.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне