Теніс України у соцмережах

Катаріна Завацька не зуміла довести до перемоги матч другого кола турніра в Чарльстоні проти Кароліни Плішкової.

Українська тенісистка Катаріна Завацька, яка повертається в тур після піврічної паузи у виступах, зуміла нав'язати більш ніж достойну боротьбу 3-й ракетці змагань категорії WTA-500 у Чарльстоні. На стадії другого кола Катаріна відверто здивувала 7-му ракетку світу чеську спортсменку Кароліну Плішкову, але програла куди більш іменитій суперниці у трьох партіях.


WTA-500
Чарльстон, США
2-й раунд

(3) Кароліна Плішкова - (PR) Катаріна Завацька - 5:7, 7:5, 6:4

Цей поєдинок другого кола змагань в Чарльстоні розпочався ще вчора. В середині другої партії зустріч довелось перервати через погодні умови і, можливо, комусь здавалося, що пауза точно піде на руку саме Плішковій. Чеська тенісистка опинилась у дуже непростій ситуації - явна фаворитка зустрічі програла стартовий сет і точно не володіла ініціативою в тому фрагменті другої партії, яку тенісистки встигли провести на корті. 

Саме Катаріна зуміла вирватися вперед з брейком фактично на самому початку зустрічі. Українська тенісистка навіть вийшла подавати на стартовий сет, але тут свою роль зіграли нерви. Завацька провалила надзвичайно важливий гейм і програла його під нуль. Здавалося б, настільки досвідчена тенісистка, як Плішкова, просто зобов'язана користатися такими подарунками, але й сама Кароліна була точно не у своїй тарілці. У відповідь 3-я ракетка турніру і сама програла власний гейм під нуль, ну а Завацька з другої спроби таки оформила перемогу в сеті.

З проблем почався для Плішкової і другий сет. Майже одразу українська тенісистка знову повела в рахунку з брейком, але цього разу Кароліна відігралась миттєво. А вже за рахунку 3:2 зустріч було спочатку перервано, а потім і перенесено на наступний ігровий день.

Завацька налаштування на боротьбу зберегти точно зуміла. Катаріна не злякалась власної нахабності і продовжила грати із представницею топ-10 світового рейтингу на рівних. Так, Кароліна проводила далеко не найкращий свій матч, до того ж, не на улюбленому покритті. Але саме в цьому і полягає різниця між топ-спортсменками і всіма іншими. Навіть таку зустріч Кароліна може витягнути.

Але спочатку Плішкова опинилась на межі катастрофи. В середині другого сету вже після відновлення матчу Кароліна вкотре програла свою подачу і дозволила Завацькій дістатися до подачі на перемогу. Катаріна гейм провалила, та й сценарій першої партії повторити українці не вдалось - замість брейку Завацька програла ще одну власну подачу і дозволила Плішковій перевести зустріч у вирішальний відрізок.

Важко назвати те, що відбулось у матчі, повноцінним переломом, але ініціатива і дійсно потроху почала переходити до Плішкової. Саме чеська тенісистка фактично всю вирішальну партію вела  в рахунку. Двічі Кароліна виривалась вперед з брейком, але обидва рази Завацька моментально відігрувалась. Ключовим став 10-й гейм сету, в якому Катаріна знову впустила подачу, а відігратися можливості вже просто не мала.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне