Теніс України у соцмережах

Олександр Овчаренко сенсаційно переміг Лукаша Росола на старті Челленджера в Барлетті.

Український тенісист Олександр Овчаренко, який стартував в основній сітці турніру категорії ATP Challenger в італійській Барлетті завдяки wild card від організаторів, виграє матч першого кола. В трьох партіях Олександр переграв екс 26-ту ракетку світу чеського спортсмена Лукаша Росола. На несподівану перемогу Овчаренко витратив трохи більше 2 годин і 10 хвилин ігрового часу.

ATP Challenger
Барлетта, Італія
1-й раунд

(WC) Олександр Овчаренко - Лукаш Росол - 7:5, 2:6, 6:3

Здавалося, що Лукаш Росол від самого початку зустрічі почне виправдовувати статус абсолютного фаворита протистояння. Вже у стартовому геймі на прийомі чеський тенісист зумів оформити брейк і повести в рахунку. Але Овчаренко швидко впорався зі стартовим мандражем і вже за декілька геймів вирівняв цифри на табло. А в самісенькій кінцівці сету, коли Росол вийшов подавати на тай-брейк, український тенісист зумів ще раз відзначитися на прийомі і залишити за собою першу партію.

До середини другого сету на корті тривала, в принципі, рівна боротьба, але потім Лукашу вдалось захопити ініціативу. Двічі поспіль представник Чехії відзначився на прийомі і досить легко взяв партію. 

В дебюті вирішального відрізку матчу Росол спробував піти у відрив, але Овчаренко втримав подачу з брейк-поінта у суперника. А ось ближче до завершення зустрічі зачепитися на прийомі вдалось вже українцю. Олександр залишив за собою максимально напружений гейм, у якому Росол відіграв 4 брейк-поінти, але подачу свою таки програв. За кілька хвилин Лукаш оформив зворотній брейк. Але вже в наступному геймі Овчаренко вже куди простіше знову відзначився на прийомі і одразу ж впевнено подав на перемогу.

В другому раунді Челленджеру в Баллетті Олександр Овчаренко зіграє із 2-м номером посіву Нуно Боргешом із Португалії.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне