Теніс України у соцмережах

Даяна Ястремська програла драматичний поєдинок у чвертьфиналі турніру в Боготі.

Українська тенісистка Даяна Ястремська не зуміла пробитися у півфінал змагать категорії WTA-250 в колумбійській Боготі. На стадії 1/4 фіналу Даяна на тай-брейці вирішального сету поступилась бразильській спортсменці Лаурі Пігоссі, яка займає лише 212-ту сходинку в жіночому світовому рейтингу і боротьбу в Боготі починала ще з кваліфікаційного раунду.

WTA-250
Богота, Колумбія
1/4 фіналу

(Q) Лаура Пігоссі - Даяна Ястремська - 6:2, 4:6, 7:6(3)

Лаура Пігоссі і дійсно набрала чудову форму в Боготі, тож було цілком очевидно, що незважаючи на досить низький рейтинг суперниці, Ястремській точно не буде просто в чвертьфінальному поєдинку. І початок матчу цілком підтвердив всі побоювання. У самому дебюті зустрічі тенісистки обмінялись брейками. І якщо Пігосс швидко налагодила гру на власній подачі, то Даяна зробити цього не зуміла. Ще двічі українська тенісистка програвала власні гейми, тож Лаура отримала цілком комфортну перевагу в рахунку. Ястремська все одно спробувала продовжити боротьбу і навіть відіграла 4 сет-боли у суперниці при подачі Пігоссі на сет. Але з п'ятої спроби представниця Бразилії таки оформила перемогу у стартовому відрізку зустрічі.

Другий сет Ястремська знову почала із програної подачі, але цього разу Даяна швиденько не просто повернулась в боротьбу, а й сама повела в рахунку. Два брейки поспіль у виконанні української тенісистки дозволили Даяні відчути впевненість у своїх силах. Так, без проблем не обійшлось - в середині партії Пігоссі відігралась. Але кінцівка сету залишилась за Ястремською, яка ще одним брейком перевела матч у вирішальний відрізок.

А от в ньому вже почалась справжня боротьба нервів. Після відносно спокійного початку партії, в якому обидві тенісистки впевнено вигравали власні подачі, почалась справжня драма. Спочатку з брейком повела Лаура, яка навіть отримала можливість подавати на перемогу. В останній момент Ястремська оформила зворотній брейк і на куражі ледь не завершила зустріч на свою користь - Даяна зачепилась і за наступний гейм на подачі суперниці, але не скористалась одразу трьома матч-болами. 

Пігоссі дивом дотягнула до тай-брейку і от на ньому бразильська тенісистка зіграла максимально зібрано. Швидкий міні-брейк, жодного шансу на порятунок і контрольний міні-брейк під занавіс гейму. Лаура Пігоссі із кваліфікації турніру в Боготі пробивається вже у півфінал.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі