Теніс України у соцмережах

Фабіо Фоньїні програє на старті турніру в Умазі.

Італійський тенісист Фабіо Фоньїні, який на змаганнях категорії ATP-250 в хорватському Умазі отримав 7-й номер посіву, не зумів подолати навіть стартовий раунд турніру. В першому колі Фабіо в трьох сетах поступився представнику Колумбії Даніелю Елаї Галан Ріверосу, який займає 99-й рядок світового чоловічого рейтингу. Зустріч між тенісистами тривала 2 години і 45 хвилин ігрового часу.

ATP-250
Умаг, Хорватія
1-й раунд 

Даніель Елаї Галан Ріверос - (7) Фабіо Фоньїні - 6:3, 5:7, 6:3

Фабіо Фоньїні просто провалив початок зустрічі і дуже швидко дозволив супернику не просто повести з брейком, а й подвоїти свою перевагу в рахунку - 0:4. Здавалося б, Фабіо почав відходити від шоку - відіграв один брейк, а потім і врятував власну подачу з трьох брейк-поінтів у Даніеля Елаї. Проте відставання виявилось аж надто великим для того, аби організувати повноцінний камбек.

Другу партію Фоньїні знову почав з програної власної подачі, але цього разу перевернути хід сету вдалось досить швидко. Два наступних гейми на прийомі італійський тенісист виграв і вже сам повів в рахунку. Але найцікавіші події партії припали на її кінцівку. Спочатку сам Фабіо з величезними труднощами втримав перевагу, захистивши подачу з трьох брейк-поінтів. А в наступному геймі вже Галан Ріверос продемонстрував справжній характер. Колумбієць втримав власний гейм, відігравши 8 сет-болів у Фоньїні. 

Здалось, що Фабіо така стійкість суперника трохи підкосила - в наступному геймі італійський тенісист не зумів подати на перемогу в партії. Але Даніель Елаї не дотягнув навіть до тай-брейку. У вирішальний момент колумбійський спортсмен занервував і дозволив Фоньїні оформити ще один брейк.

Третю партію, вже традиційно для цього матчу, 7-й номер посіву почав із програної власної подачі. Ситуацію Фоньїні сам для себе ускладнив тим, що в середині сету він дозволив супернику оформити ще один брейк. Як і на початку матчу Фабіо, звісно, кинувся відіграватися, але знову надто пізно - один брейк італійський тенісист ліквідував, а от на другий часу йому просто не вистачило. Більше того, крапку в матчі Даніель Галан поставив ще одним успішним геймом на прийомі.

В другому колі турніру в Умазі Даніель Елаї Галан Ріверос зіграє проти ще одного італійця Джуліо Дзепп'єрі.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі