Теніс України у соцмережах

Ілля Марченко здобув вольову перемогу над росіянином на старті Челленджера в Сеговії.

Український тенісист Ілля Марченко успішно стартував на змаганнях категорії ATP Challenger в іспанській Сеговії. На старті турніру Ілля в трьох партіях переграв представника країни-терориста Андрєя Кузнєцова, який займає 300-ту сходинку світового рейтингу. Марченко програв стартовий сет зустрічі на тай-брейці, але в двох наступних відрізках подинку віддав супернику лише 4 гейми. На перемогу в протистоянні Ілля Марченко витратив 2 години і 15 хвилин ігрового часу.

ATP Challenger
Сеговія, Іспанія
1-й раунд

(Alt) Ілля Марченко - Андрєй Кузнєцов - 6:7(4), 6:1, 6:3

Фактично на самому початку зустрічі Ілля Марченко провалив власну подачу і опинився у ролі наздоганяючого. В середині партії український тенісист оформив зворотній брейк і навіть мав непоганий шанс завершити сет на свою користь, але не скористався сет-болом на прийомі в завершальному 12-му геймі. А ось тай-брейк Ілля провів далеко не найкращим чином, програвши 2 розіграші на власній подачі. Один міні-брейк до завершення таю українець відіграв, але з другим Марченко так і не впорався.

А ось друга партія пройшла вже повністю під диктовку українського тенісиста. Марченко оформив 3 брейки поспіль і вийшов подавати на перемогу в сеті із баранкою. Гейм почався зовсім невдало, але Ілля ліквідував потрійний брейк-поінт у суперника і навіть дістався до сет-болу. Реалізувати його не вийшло, боротьба за гейм продовжилась і у підсумку Кузнєцов спромігся на один зворотній брейк. Марченко дозволяти супернику камбек точно не збирався, а тому одразу ж знову зачепився на прийомі і в напруженій боротьбі оформив ще один брейк. Ним Ілля і поставив переможну крапку в другому сеті.

У вирішальному сеті Марченко знову досить швидко повів з геймом на прийомі в активі, але громити опонента так, як у другій партії, вже не виходило. Більше того, Кузнєцов навіть зумів відігратися в середині партії. Правда Ілля моментально відновив свою перевагу в рахунку, а за кілька хвилин впевнено подав на перемогу в матчі.

В другому колі Челленджера в Сеговії Ілля Марченко зіграє проти переможця зустрічі між 6-м номером посіву Алгутом Джелікбілеком та кваліфайєром Бенджаміном Локом.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі