Теніс України у соцмережах

Енді Маррей здобув вольову перемогу в Ньюпорті і вийшов у чвертьфінал турніру ATP-250.

Британський тенісист Енді Маррей, який на змаганнях категорії ATP-250 в американському Ньюпорті отримав 6-й номер посіву, виходить в 1/4 фіналу. На стадії другого кола Енді в трьох партіях переграв австралійського спортсмена Макса П'юрсела, який займає 202-у сходинку чоловічого світового рейтингу. Маррей програв стартовий сет зустрічі і навіть поступався з брейком в другій партії, але зумів переломити хід протистояння.

ATP- 250
Ньюпорт, США
2-й раунд

(6) Енді Маррей - (WC) Макс П'юрселл - 4:6, 6:2, 6:1

Енді Маррей настільки впевнено стартував у Ньюпорті і настільки легко переграв у першому раунді досить непростого, як на трав'яному покритті, Сема Куеррі, що, здавалося, проблем у другому колі у британського тенісиста виникнути просто не може. Представник третьої сотні світового рейтингу Макс П'юрсел, звісно вміє грати у пристойний теніс і на одиночному рівні. На тому самому Вімблдоні, який він виграв у парному розряді, австралієць успішно подолав кваліфікацію та нав'язав справжній бій Адріану Маннаріно у першому колі основної сітки, але різниця в рівні спортсменів очевидна навіть неозброєним оком. 

Але на корті все складалось трохи по іншому, ніж у передматчевих прогнозах. Саме П'юрсел не просто зумів повести в рахунку зі швидким брейком, а й закріпив перевагу ще одним виграним на прийомі геймом. Рахунок 1:5 не змусив Маррея припинити боротися за стартовий сет, але британського тенісиста вистачило тільки на те, щоб трохи скоротити відставання, а не влаштувати повноцінний камбек.

Коли на початку другого сету Макс знову повів у рахунку із брейком, за перспективи Енді на турнірі вже стало трохи лячно. Але з рахунку 0:2 у другій партії шотландець, нарешті, став показувати свій теніс і просто зім'яв суперника. Сумарно з 13 наступних геймів за Енді лишилось 12. Він оформив приховану баранку П'юрселу у другому сеті і віддав австралійцю тільки 1 гейм у вирішальній партії. 

Теперь в чвертьфіналі турніру в Ньюпорті Енді Маррей зіграє проти 3-го номеру посіву представника Казахстану Олександра Бубліка.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне