Теніс України у соцмережах

Бернарда Пера зупинила переможну ходу Александри Круніч і виграла перший титул WTA на турнірі в Будапешті.

Американська тенісистка Бернарда Пера стає переможницею турніру категорії WTA-250 в Будапешті. В титульному матчі змагань в столиці Угорщини Бернарда в двох партіях переграла сербську спортсменку Александру Круніч, яка до фіналу не програла на турнірі жодного сету. Пера зуміла оформити титул в першому ж в кар'єрі фіналі на рівні WTA, витративши на перемогу в матчі півтори години ігрового часу.

WTA-250
Будапешт, Угорщина
Фінал

(Q) Бернарда Пера - Александра Круніч - 6:3, 6:3

Обидві тенісистки підійшли до фінального матчу зі стовідсотковим результатом - жодної програної партії. Круніч взагалі громила всіх своїх суперниць, особливо відірвавшись на двох китайських тенісистках - Шуай Чжан і Сію Ван, яким вона віддала по 1 гейму за матч. І якщо додати до цієї впевненої ходи Александри ще той факт, що Пера зіграла в Будапешті на 2 матчі більше, а Бернарда стартувала ще з кваліфікації, то здавалось, що сил у сербської тенісистки на фінал має бути трохи побільше.

Але на корті все склалось трохи по-іншому. Саме Бернарда в першому ж геймі на прийомі зуміла оформити брейк і ця мінімальна перевага дозволила американській тенісистці святкувати перемогу в партії. Так, у Круніч були прекрасні шанси на те, щоб відігратися. В середині сету Александра не реалізувала одразу 4 брейк-поінти за гейм. Та й при подачі Перою на партію Круніч дісталась до брейкового м'яча. Але щоразу представниця США успішно відігрувалась.

В другому сеті першою відзначитися на прийомі також зуміла саме Пера. Круніч моментально відіргалась, нарешті скориставшись своїми можливостями на подачі суперниці, але з цього моменту Бернарда ще серйозніше почала тиснути на опонентку. У підсумку американка оформила ще 2 брейки і завершила фінальну зустріч на свою користь.

Для Бернарди Пери титул в Будапешті стає першим в кар'єрі на рівні WTA.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне