Теніс України у соцмережах

Каспер Рууд переграв Маттео Берреттіні і став тріумфатором змагань в Гштаді.

Норвезький тенісист Каспер Рууд, який на змаганнях категорії ATP-250 в швейцарському Гштаді отримав 1-й номер посіву, стає тріумфатором турніру. В титульному матч Каспер в напруженому протистоянні здолав 2-у ракетку змагань Маттео Берреттіні з Італії. Рууд програв стартову партію, але зумів повернутися в боротьбу і залишити за собою другий сет протистояння на тай-брейці. У вирішальному сеті зустрічі перевага Каспера була вже більш ніж очевидна. На перемогу в фіналі турніру в Гштаді Каспер Рууд витратив трохи більше двох з половиною годин ігрового часу.

ATP-250 
Гштад, Швейцарія
Фінал

(1) Каспер Рууд - (2) Маттео Берреттіні - 4:6, 7:6(4), 6:2

Долю стартової партії зустрічі вирішив єдиний брейк, який Маттео Берреттіні зумів оформити в середині цього фрагменту матчу. Одразу після програної подачі у Рууда був чудовий шанс повернутися в боротьбу, але Каспер не зумів скористатися жодним з трьох зароблених брейк-поінтів. В подальшому до самого завершення першого сету Берреттіні супернику можливостей на прийомі не дарував.

В другій партії знову саме у Рууда періодично "підвисала" подача. На початку сету Каспер врятувався з подвійного брейк-поінта у суперника. Наприкінці сету норвезький тенісист ліквідував прихований матч-бол у Берреттіні. Не найкращим чином для Рууда розпочався і тай-брейк, але після програного розіграшу на власній подачі Каспер оформив одразу 3 міні-брейка поспіль. Не без мінімальних проблем лідер посіву довів тай-брейк до перемоги і перевів зустріч у вирішальну партію.

А от в ній відверто підсідати став вже Берреттіні. Стартовий гейм італійський тенісист врятував одразу з трьох брейк-поінтів, але дві наступні власні подачі Маттео таки програв. Більш ніж суттєвої переваги в рахунку Рууду вистачило для того, аби довести фінальний поєдинок до своєї перемоги.

Для Каспера Рууда титул в Гштаді став вже 9-м у професійній кар'єрі на рівні ATP. Цікаво, що норвезький тенісист захистив свій минулорічний трофей на змаганнях у Швейцарії.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне