Теніс України у соцмережах

Віталій Сачко поступився Душану Лайовичу на старті основної сітки турніру ATP в Кіцбюелі.

Український тенісист Віталій Сачко, який потрапив до основної сітки змагань категорії ATP-250 в австрійському Кіцбюелі в ранзі лакі лузера, не зумів подолати перший раунд турніру. В ньому Віталій в двох досить напружених партіях поступився представнику Сербії Душану Лайовичу, який займає 80-й рядок світового чоловічого рейтингу. Зустріч між тенісистами тривала майже 2 години ігрового часу.

ATP-250
Кіцбюель, Австрія
1-й раунд

Душан Лайович - (LL) Віталій Сачко - 6:4, 7:6(5)

Ця зустріч стала для Віталія Сачка всього другою в кар'єрі в основних сітках турнірів ATP. Минулий такий матч стався ще протягом сезону 2020-го року, до речі, теж в Австрії - на змаганнях у Відні. Тоді Віталій, який також потрапив до основи, як лакі лузер, зумів дати справжній бій тодішньому 3-му номеру світового рейтингу Домініку Тіму. Цього разу в Кіцбюелі, здавалося б, із суперником пощастило трохи більше, втім міцний "середняк" Лайович до прохідних опонентів теж точно не відноситься.

Хоча зустріч і почалась для Віталія досить оптимістично. Саме український тенісист зумів вже після першого гейму на прийомі повести в рахунку із брейком. До того ж, Сачко якісно відпрацював кілька власних подач, тож рахунок 3:0 на його користь і дійсно давав приводи для сподівань на успіх, принаймні, у стартовій партії.

Втім, Лайович досить швидко оговтався і відіграв відставання. Сачко всіма силами чіплявся за власну подачу, але бойовий гейм, за який було відіграно 3 брейк-поінти, таки лишився за Душаном. Наприкінці партії сербський тенісист іще раз відзначився на прийомі. Цього разу серйозно поборотися за гейм Віталію не вдалось. Так само, як і завадити супернику спокійно подати на перемогу в сеті.

В другій партії все найцікавіше відбувалось вже наприкінці цього ігрового відрізку. Спочатку Лайович отримав класну можливість закривати зустріч, проте Сачко відіграв прихований матч-бол у суперника на власній подачі. А вже в наступному геймі, в якому Лайович подавав на тай-брейк, у самого Віталія виник повноцінний сет-поінт. Але й він лишився нереалізованим. У підсумку доля сету, та й всього матчу, вирішилась на тай-брейці, який Душан провів набагато стабільніше.

В другому колі змагань в Кіцбюелі Душан Лайович зіграє проти 4-го номеру посіву Аслана Карацева.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі