Теніс України у соцмережах

Віталій Сачко крокує у чвертьфінал Челленджеру в Нідерландах.

Український тенісист Віталій Сачко успішно подолав стадію другого кола змагань категорії ATP Challenger в нідерландському Амерсфорті. В боротьбі за вихід у чвертьфінал турніру Віталій в двох партіях переграв 7-у ракетку змагань німецького спортсмена Матса Морайнга, який займає 133-ю сходинку світового чоловічого рейтингу. На перемогу в матчі Сачко витратив майже 1 годину і 40 хвилин ігрового часу.

ATP Challenger
Амерсфорт, Нідерланди
2-й раунд

Віталій Сачко - Матс Морайнг - 6:3, 7:6(6)

Незважаючи на солідну різницю між тенісистами у сходинках світового рейтингу, а Морайнг випереджає українця в ньому більше ніж на 150 позицій, саме Сачко куди впевненіше розпочав поєдинок. Вже в середині стартового сету Віталій зумів вирватися вперед з брейком, а потім ще одним успішним геймом на прийомі український тенісист поставив переможну партію в першому сеті.

В другій партії знову саме Віталію вдалось першим відзначитися на прийомі, але цього разу Морайнг моментально відігрався. Більше того, у німця було предостатньо шансів на те, щоб повести в рахунку, але за кілька геймів Сачку зумів відіграти 4 брейк-поінти у суперника.

Українець цілком міг ставити переможну крапку в протистоянні ще до тай-брейку другого сету. При подачі Матсом на тай Сачко дістався до трьох матч-боллів, втім жодним з них Віталій не скористався. І, здавалося б, на тай-брейці українець може про це серйозно пожалкувати - Морайнг на самому початку цього гейму повів одразу з двома міні-брейками - 4:1. Втім Сачко вистояв і відігравши подвійний сет-болл у Матса оформив перемогу у зустрічі.

В чвертьфіналі Челленджера в Амерсфорті Віталій Сачко зіграє з переможцем зустрічі між лідером посіву місцевим тенісистом Таллоном Грікспором і представником Угорщини Жомбором Пірошем.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі