Теніс України у соцмережах

Домінік Тім переграв Роберто Баутісту-Агута і вийшов у чвертьфінал турніру в Бостаді.

Австрійський тенісист Домінік Тім, який стартував в основній сітці змагань категорії ATP-250 в шведському Бостаді завдяки замороженому рейтингу, стає чвертьфіналістом турніру. На стадії другого кола Домінік у важкій боротьбі здолав представника Іспанії Роберто Баутісту-Агута, який був посіяних під 4-м номером. На перемогу в протистоянні Тіму знадобилось близько 2 годин і 40 хвилин ігрового часу.

ATP-250
Бостад, Швеція
2-й раунд

(PR) Домінік Тім - (4) Роберто Баутіста-Агут - 7:6(5), 3:6, 6:4

Повернення Домініка Тіма в тур складається точно не так, як сам австрійський тенісист собі планував. Перші 7 зустрічей після камбеку австрійський тенісист програв, потім  перервав цю жахливу для себе серію на змаганнях у Зальцбургу, втім варто окремо підкреслювати рівень суперника - ще одного австрійця Філіпа Місоліча, який точно зірок з неба поки не хапає. І ось, нарешті, в Бостаді Тіму вдалось виграти 2 матчі поспіль. І особливо цінною перемога в другому колі турніру в Швеції стає зважаючи на силу опонента.

На початку зустрічі проти Баутісти-Агута Домінік постійно тиснув на суперника на прийомі. Два стартових гейми на власній подачі Роберто неодмінно доводилось відігруватися з брейк-поінтів, правда іспанський тенісист успішно справлявся із завданням. А в середині партії Тім і сам провалився у власному геймі та дозволив супернику повести в рахунку. Баутіста-Агут навіть виходив подавати на перемогу в партії, але в останній момент Домінік відігрався і дотягнув до тай-брейку. На ньому обидва тенісисти не вражали чіткими діями на подачі, але в обміні міні-брейками саме австрійський спортсмен виявився сильнішим.

До середини другого сету Домінік продовжував боротися на рівних, втім згодом почало здаватися, що його лишають сили. Двічі Тім зіграв вкрай невдало у власних геймах, що і дозволило Баутісті-Агуту спочатку знову вирватися вперед з брейком, а потім і ще одним успішним геймом на прийомі поставити переможну крапку в другому сеті.

Але на вирішальну партію Тім таки знайшов у собі резерви. Успіх австрійському тенісисту приніс єдиний вдалий гейм на прийомі, який йому вдалось провести в середині сету. Після брейку Домінік вчепився у власну подачу і не дозволив іспанцю дістатися навіть до рахунку "рівно".

У чвертьфіналі турніру в Бостаді Домінік Тім тепер зіграє із переможцем зустрічі між ще одним іспанським тенісистом Алехандро Давідовічем-Фокіною і представником Аргентини Себастьяном Баесом.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі