Теніс України у соцмережах

Домінік Тім здобуває надскладну перемогу на старті турніру в шведському Бостаді.

Австрійський тенісист Домінік Тім, який тільки починає шлях із повернення на найвищий рівень, здобуває складну перемогу в першому раунді змагань категорії ATP-250 в шведському Бостаді. На старті змагань Домінік, який отримав від організаторів wild card в основну сітку, на тай-брейці вирішального сету переграв представника Фінляндії Еміля Руусувуорі, який займає 43-ю сходинку світового чоловічого рейтингу.

ATP-250
Бостад, Швеція
1-й раунд

(WC) Домінік Тім - Еміль Руусувуорі - 3:6, 6:1, 7:6(5)

Початок зустрічі Домінік Тім провів далеко не так вдало, як австрійському тенісисту цього б хотілося. Тім програв вже стартовий гейм на власній подачі, а згодом Руусувуорі ще раз відзначився на прийомі і отримав можливість подавати на першу партію. Фінський спортсмен навіть дістався до сет-болу, але Домінік зумів оформити один зворотній брейк. Правда, перевага Еміля була аж надто суттєвою для камбеку - з другої спроби Руусувуорі подав на перемогу в стартовій партії.

Другий сет міг початися для Тіма так само провально. Домінік швидко забуксував на власній подачі і дозволив супернику заробити потрійний брейк-поінт. Але саме з цього моменту і почався перелам в матчі. Спочатку Домінік врятував надзвичайно складний гейм, а потім австрійський тенісист двічі поспіль відзначився на прийомі. Перемогу в другій партії для Тіма можна назвати впевненою і комфортною.

Головним завданням Руусувуорі на початок вирішального сету було зупинити провальний відрізок зустрічі. І з цим Еміль впорався на всі сто відсотків. Партію фінський тенісист розпочав з успіху на прийомі. А от з утриманням переваги виникли проблеми - Тім досить швидко не тільки відігрався, а й повів у рахунку із брейком. Еміль рівновагу відновив і навіть дотягнув до тай-брейку, але на ньому Домінік таки оформив важку перемогу в матчі. 

В другому колі змагань в Бостаді Домінік Тім зіграє проти 4-го номеру посіву Роберто Баутісти-Агута.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі