Теніс України у соцмережах

Леся Цуренко в драматичному матчі здолала росіянку і вийшла в чвертьфінал турніру в Будапешті.

Українська тенісистка Леся Цуренко зуміла пробитися в чвертьфінал змагань категорії WTA-250 в Будапешті. На стадії другого кола Леся в валідольному протистоянні здолала представницю країни-терориста Каміллу Рахімову, яка займає 107-у сходинку жіночого світового рейтингу. В третій партії Цуренко, здавалося б, безнадійно поступалась, втім знайшла в собі сили переломити хід протистояння.

WTA-250
Будапешт, Угорщина
2-й раунд

Леся Цуренко - Камілла Рахімова - 6:7(1), 6:4, 7:5

Принципове протистояння Леся Цуренко розпочала доволі вдало і видряпала складний гейм на прийомі вже на самому старті зустрічі. Та й в цілому на подачі суперниці Леся діяла достатньо успішно та зуміла оформити одразу 4 брейки за стартовий сет. Проблема була в тому, що жодного разу закріпити успіх і втримати перевагу Цуренко не вдавалось - щоразу Рахімова моментально відігрувала відставання.

А ось тай-брейк, до якого у підсумку докотилась перша партія, Леся відверто провалила. Українська тенісистка змогла виграти всього 1 розіграш і програла партію, в якій 4 рази лідирувала з брейком.

Другу партію Цуренко знову розпочала з успіху на прийомі, але цього разу в середині сету Камілла не просто відігралась, а й вдруге поспіль взяла подачу української спортсменки. Таким чином росіянка вперше у зустрічі повела в рахунку із брейком. Ситуація здавалась критичною для Цуренко, але з рахунку 3:4 Леся змогла двічі відзначитися на прийомі і перевести матч у вирішальну партію.

Ось в ній українській тенісистці довелось демонструвати увесь свій бійцівський дух. Двічі Леся поверталась в боротьбу після програної подачі. Але найважче було після третього брейку у виконанні Рахімової. Росіянка навіть вийшла подавати на перемогу і дісталась до матч-боллу, втім Цуренко відігралась і оформила зворотній брейк. А за кілька хвилин Леся, яка отримала серйозну психологічну перевагу після такого фантастичного порятунку, ще раз взяла подачу суперниці і поставила переможну крапку в матчі.

На стадії 1/4 фіналу турніру в Будапешті Леся Цуренко зіграє з переможницею матчу між Юлією Путінцевою і Лаурою Пігоссі.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі