Теніс України у соцмережах

Марта Костюк вперше в кар`єрі зіграє в основній сітці змагань у Цинциннаті.

Українська тенісистка Марта Костюк успішно подолала кваліфікацію змагань категорії WTA-1000 в американському Цинциннаті. В фіналі відбіркового турніру Марта в трьох партіях переграла 105-ту ракетку світу представницю Польщі Магдалену Френх. На перемогу в протистоянні Костюк витратила майже 2 години ігрового часу.

WTA-1000
Цинциннаті, США
Кваліфікація, фінал

Марта Костюк - Магдалена Френх - 6:1, 3:6, 6:4

На початку зустрічі Марта продемонструвала дуже потужний теніс, який дозволив їй взяти стартовий сет протистояння без будь-якої боротьби. Френх взяла перший і єдиний гейм у партії вже програючи одразу із двома брейками - 0:5. Магдалена зуміла взяти гейм престижу і навіть спробувала зачепитися за подачу українкою на перемогу в партії, але єдиний брейк-поінт польська тенісистка не реалізувала. 

Але головне полягало в тому, що Магдалена потрохи вирівняла гру і на початку другої партії навіть вперше у протистоянні зуміла відзначитися на прийомі. У Костюк було достатньо можливостей для того, аби зрівняти рахунок в протистоянні, але в двох наступних геймах на подачі польської тенісистки Марта не реалізувала по брейк-поінту. А з середини партії Френх більше і не дозволяла українці поборотися на прийомі.

Вирішальний сет Магдалена знову розпочала із брейку, причому подачу Марти польська тенісистка виграла під нуль. Але Костюк зуміла не просто вирівняти ситуацію в рахунку, а й швидко повести з брейком - два поспіль гейми на прийомі залишились за українською спортсменкою. Марта вийшла подавати на перемогу і навіть дісталась до матч-болу, але Френх виплуталась із непростої ситуації і оформила зворотній брейк. Втім, за хвилину Костюк поставила переможну крапку в протистоянні ще одним брейком.

В першому раунді основної сітки змагань у Цинциннаті Марта Костюк зіграє проти представниці Італії Каміли Джіорджи.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі