Теніс України у соцмережах

Белінда Бенчіч не без проблем подолала друге коло Australian Open - 2023.

Швейцарська тенісистка Белінда Бенчіч, яка в Мельбурні отримала 12-й номер посіву, виходить до третього кола Відкритого Чемпіонату Австралії. На стадіїї другого раунду Белінда здобула непросту перемогу над представницею США Клер Лю, яка займає 62-гу сходинку світового жіночого рейтингу. На перемогу в матч Бенчіч витратила трохи більше 1 години і 50 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2023
Жінки
2-й раунд

(12) Белінда Бенчіч - Клер Лю - 7:6(3), 6:3

В стартовому сеті зустрічі Белінді Бенчіч вдалось оформити справжній камбек. Ну а як ще назвати порятунок із рахунку 2:5? Саме Лю зуміла відзначитися на прийомі на самому початку зустрічі, втім цей брейк Бенчіч відіграла моментально. А от другу програну подачу, яка сталась в середині партії, ліквідувати було не так просто. Клер навіть вийшла подавати на перемогу в сеті і дісталась до рахунку 40:15, але подвійний сет-поінт американська тенісистка так і не реалізувала. 

Белінда в останній момент оформила зворотній брейк, а потім ледь не завадила суперниці подати на тай-брейк - Лю виплуталась із непростого становища відігравши подвійний брейк-поінт у швейцарської тенісистки. Тай-брейк впевненіше почала знову таки саме Клер, але й тут свою перевагу вона не втримала. Після міні-брейку Лю тричі програла розіграші на власній подачі і віддала Бенчіч, здавалося б, вже безнайдійний для швейцарської спортсменки сет.

Перемогу в другому сеті для Бенчіч навряд можна назвати простішою. Але тепер вже сама Белінда постійно була на крок попереду суперниці і такої величезної кількості корвалолу її прихильниками випито не було. Белінда двічі виходила вперед з брейком, але дозволяля Лю моментально відігрувати відставання. І лише третій успіх на прийомі став для швейцарської спортсменки вирішальним - цю перевагу вона втримала до переможного завершення партії і всієї зустрічі.

В третьому колі Australian Open - 2023 Белінда Бенчіч зіграє проти представниці Італії Каміли Джіорджі. 

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі