Теніс України у соцмережах

Каспер Рууд поступається вже в другому колі Australian Open - 2023.

Норвезький тенісист Каспер Рууд, який на Відкритому Чемпіонаті Австралії отримав 2-й номер посіву, не зумів подолати навіть другий раунд змагань. В ньому Каспер в чотирьох партіях поступився представнику США Дженсону Бруксбі, який займає 39-у сходинку світового чоловічого рейтингу. Зустріч між спортсменами тривала майже 4 години ігрового часу. 

Australian Open - 2023
Чоловіки
2-й раунд

Дженсон Бруксбі - (2) Каспер Рууд - 6:3, 7:5, 6:7(4), 6:2

Вже після матчу Каспер Рууд заявив, що останні тижні підготовки до першого в сезоні Турніру Великого Шолому були зіпсовані пошкодженням. Норвезький тенісист відчував проблеми із м`язами пресу. Наскільки неприємними були відчуття Рууда протягом самого матчу із Дженсоном Бруксбі, ми навряд дізнаємось. Але в тому, що Каспер показував далеко не найкращий рівень гри, сумнівів ніяких.

Цікаво, що після досить нетривалої розвідки саме Каспер першим дістався до брейк-поінту. Своїм шансом на прийомі норвезький тенісист в середині першої партії не скористався, а от Бруксбі зумів досить несподівано двічі поспіль взяти подачу суперника. 

Друга партія почалась із серії досить драматичних геймів, в яких суперники обмінялись брейками, а загалом жоден із тенісистів не міг похвалитися стабільними та впевненими діями на власній подачі. В середині сету події трохи заспокоїлись і, здавалося, все вирішиться тільки на тай-брейці, втім наприкінці партії Каспер знову не втримав власний гейм і відпустив Дженсона у солідний відрив. 

В третьому сеті на корті розгорнулась справжня драма. Двічі Рууд поступався із брейком. Якщо першу програну подачу норвезький спортсмен відіграв моментально, то з другим виникли серйозні проблеми. Бруксбі навіть вийшов подавати на перемогу, але Каспер видряпав перемогу в тому геймі, відігравши одразу 3 матч-боли у суперника. Тай-брейк, до якого дотягнув Рууд, почався для нього максимально вдало - одразу з двох міні-брейків, втім з рахунку 6:1 Каспер дозволив супернику трохи скоротити відставання. Але, з четвертого сет-болу 2-й номер посіву змагань в Мельбурні таки взяв сет. 

Сподівання на камбек швидко зникли на самому початку четвертого сету. Бруксбі повів в рахунку одразу з двома брейками і хоч Рууд одну подачу відіграв, Дженсон швидко відновив комфортну перевагу в рахунку і втримав її до самого завершення зустрічі. 

В третьому колі Відкритого Чемпіонату Австралії з тенісу Дженсон Бруксбі зіграє проти свого співвітчизника Томмі Пола, який у своєму матчі другого раунду переграв іспанця Алехандро Давідовіча Фокіну. 

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне