Теніс України у соцмережах

Новак Джокович в драматичному протистоянні здолав Енцо Куако і вийшов в третій раунд Australian Open - 2023.

Сербський тенісист Новак Джокович стає учасником третього кола Відкритого Чемпіонату Австралії з тенісу. На стадії другого раунду Новак у чотирьох партіях здолав представника Франції Енцо Куако, який займає досить скромну 191-у сходинку світового чоловічого рейтингу. Протягом матчу обидва тенісиста відчували проблеми зі здоров`ям і навіть звертались за допомогою до медиків. 

Australian Open - 2023
Чоловіки
2-й раунд 

(4) Новак Джокович - (Q) Енцо Куако - 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0

Зрозуміло, що головною інтригою зустрічі перед її початком був стан здоров`я Новака Джоковича, який отримав травму під час підготовки до Відкритого Чемпіонату Австралії. Сербський тенісист скасував кілька тренувань перед стартом турніру в Мельбурні, але зі змагань не знявся і навіть досить впевнено подолав перший раунд, в якому із баранкою обіграв іспанця Роберто Карбальєса Баену. 

Але несподівано на самому початку матчу до фізіотерапевтів довелось звертатися не Джоковичу, а його супернику. Новак майже на старті зустрічі оформив брейк і саме в той момент, коли Куако всіма силами намагався врятувати свою подачу і дотягнутися до обвідного удара у виконанні серба, французький тенісист невдало приземлився на ногу. Медичний тайм-аут, здавалося б, на користь Енцо не пішов. З`явились навіть думки про те, що французу доведеться відмовлятися від продовження боротьби. Але Куако не здавався і так чи інакше дограв стартовий сет. Із жаливим результатом - 1:6, але таки дограв.

А ось на початку другої партії Енцо несподівано розбігався. В першу чергу французу вдалось трохи налагодити гру на власній подачі і, хай не без труднощів, але свої гейми він почав втримувати. А ось Джокович все частіше і частіше став шкутельгати і триматися за травмоване стегно. Ближче до завершення сету вже Новак звернувся до фізіо та пішов у підтрибунне приміщення змінювати тейп. 

Не можна сказати, що пауза надто допомогла Новаку. Куако відчув момент і став підвищувати темп та нещадно ганяти Джоковича по корту. Часом сербський тенісист намагався скорочувати розіграші непідготовленими виходами до сітки. Часом просто не добігав до м`ячів аби трохи поберегти ногу. Як би там не було, кінцівка сета для Новака виявилась надзвичайно складною і у підсумку партія на тай-брейці залишилась за Енцо. 

Та все-таки різниця в класі між тенісистами настільки вражаюча, що навіть в грі проти травмованого Джоковіча француз просто не зумів надовго втримувати високий темп. Новак, навпроти, швидко підлаштувався і під суперника, і під власний стан. За дві наступні партії сербський тенісист, по суті, жодної хвилини не дав сумніватися у підсумковому результаті зустрічі. Куако зумів виграти за ці два сети всього 2 гейми. 

Не обійшлось і без невеличкого скандалу - вже по ходу четвертої партії Новак посварився з арбітром через те, що він не реагував на досить провокативну поведінку одного з вболівальників. Джоковіч жалівся на те, що глядач знаходиться напідпитку і постійно намагається його спровокувати. У підсумку компанію вивели з трибун.

В третьому раунді Australian Open Новака Джоковіча чекає куди більш серйозне випробування. Наступним суперником сербського тенісиста стане представник Болгарії Грігор Дімітров.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне