Теніс України у соцмережах

Ангеліна Калініна вперше в кар`єрі пробивається у третє коло Турніру Великого Шолому.

Перша ракетка України Ангеліна Калініна продовжує успішні виступи в Мельбурні. На стадії другого кола Australian Open - 2023 Ангеліна в двох партіях переграла 15-ту ракетку змагань Петру Квітову з Чехії. На перемогу в максимально напруженому поєдинку Калініна витратила близько двох годин ігрового часу і вперше в кар`єрі оформила вихід у третє коло Турнірів Великого Шолому. 

Australian Open 
Жінки
2-й раунд

Ангеліна Калініна - (15) Петра Квітова - 7:5, 6:4

Для Калініної, яка точно має куди менше досвіду виступів на "мейджорах" надзвичайно важливим завданням було не дати суперниці з перших розіграшів зустрічі захопити ініціативу. Ангеліна з ним впоралась на всі сто відсотків і, схоже, саме це стало ключем для її підсумкової перемоги. Українська тенісистка сама  спробувала диктувати свої умови гри і навіть дісталась до брейк-поінту в першому ж геймі протистояння, але реалізувати його не зуміла. 

Квітова, звісно, спробувала перехопити ініціативу і ледь не вирвалась вперед із брейком в середині стартового сету. Ангеліна міцно вчепилась у власну подачу, врятувала гейм з двох брейк-поінтів і зберегла рівновагу в рахунку. А у 9-му геймі партії Калініна знову зачепилась за гейм на подачі суперниці і з першої ж спроби оформила надзвичайно важливий брейк. 

Ключовим в стартовому сеті, правда, він так і не став. Ангеліна вийшла подавати на партію, але Квітова знайшла в собі сили відігратися. Українська тенісистка не знітилась, продовжила тиснути на суперницю і видряпала максимально складний наступний гейм, в якому Петра перш ніж таки упустити власну подачу, відіграла 4 брейк-поінта. І лише з другої спроби Ангеліна впевнено подала на перемогу в стартовому сеті. 

В другому сеті Калініна почала максимально ефективно діяти на власній подачі - кілька стартових геймів українська тенісистка взагалі виграла під нуль, та й надалі особливих шансів суперниці на прийомі Ангеліна не надавала. А от Квітова частенько стикалась із серйозними труднощами. Петра в кількох геймах була змушена відігрувати брейк-поінти, але наприкінці сету Калініна спочатку під нуль взяла гейм на прийомі, а одразу після нього так само впевнено подала на перемогу в матчі. 

В третьому раунді Australian Open - 2023 Ангеліна Калініна зіграє проти ще однієї чеської тенісистки Барбори Крейчикової. 

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі