Теніс України у соцмережах

Перед світанком. Енді Маррей о четвертій ранку завершив перемогою драматичне протистояння із Танасі Коккінакісом в другому колі Australian Open - 2023.

Фантастичний камбек влаштував в матчі другого кола Відкритого Чемпіонату Австралії британський тенісист Енді Маррей. Програючи 0:2 по сетах і поступаючись із брейком в третій партії Маррей зумів переломити хід зустрічі, врятуватися з подачі Танасі Коккінакіса на перемогу і виграти матч у п'яти сетах. Протистояння тривало майже 6 годин і завершилось після 4-ї ранку за місцевим часом у Мельбурні.

Australian Open - 2023
Чоловіки
2-й раунд

Енді Маррей - Танасі Коккінакіс - 4:6, 6:7(4), 7:6(5), 6:3, 7:5

Описувати події такого напруженого і драматичного матчу в хронологічному порядку не має ніякого сенсу. По-перше, ті емоції, які переживали як самі спортсмени, так і публіка на трибунах, передати словами просто неможливо. А по-друге, переказ подій перетвориться на повноцінний лонгрід, настільки багатим на класні моменти вийшов цей двобій.

В матчі було все. І шалений тиск від Коккінакіса в першій половині зустрічі, із яким Маррей при всьому бажанні впоратися не міг. І повзучій перелом у грі від Енді, який у підсумку призвів до того, що і без того нестабільний Танасі почав помилятися буквально в дитячих ситуаціях - не потрапляти в порожній корт та мазати смеші біля сітки.

Були епізоди, в яких здавалось, що у обох спортсменів вже буквально здають нерви. Так, Маррей видав арбітру на вишці потужний і гнівний спіч про те, що варто було б мати повагу до глядачів, спортсменів і бол-боїв і не продовжувати матч о третій ночі - на годиннику на момент цієї промови був саме такий час. Були й емоційні вибухи від Коккінакіса, який саме на морально-вольових, наприклад, врятувався по ходу одного з геймів п'ятого сету з потрійного брейк-поінта.

Часом здавалось, що весь героїзм Маррея, який дивом врятувався з рахунку 0:2 по сетах і подачі австралійця на матч, ні до чого не призведе. Настільки змученим виглядав Енді між розіграшами. Британець буквально ледь пересував ноги, але в той момент, коли м'яч опинявся у грі, Маррей знаходив якісь дивовижні резерви і продовжував боротьбу.

Цей трилер точно увійде в історію австралійського мейджора, як один із найбільш напружених і драматичних матчів. Що іще можна додати, якщо десь у четвертому сеті вже важко було навіть зрозуміти, за кого вболіває публіка. За місцевого Коккінакіса, чи за героїчного Енді?

Сьогодні британець подарував своїм прихильникам неймовірну перемогу. І я геть не впевнений, що Енді вдасться заснути хоча б уранці. І головне питання в тому, чи вистачить віковому Маррею часу на відновлення після двох п'ятисетових марафонів поспіль? Але про це Енді і його команда будуть думати згодом. Сьогодні він може насолодитися моментом. Він пробився тільки до третього кола Australian Open - 2023. Але цієї ночі він точно король Мельбурна.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі