Теніс України у соцмережах

Стефанос Ціціпас не помітив суперника по другому колу Australian Open - 2023.

Грецький тенісист Стефанос Ціціпас більш ніж впевнено подолав стадію другого кола Відкритої Першості Австралії з тенісу. Фактично без боротьби Стефанос здолав місцевого спортсмена Рінку Хіджікату, який займає 169-ту сходинку світового чоловічого рейтингу. За всю зустріч Ціціпас віддав супернику всього 5 геймів, а у другому сеті і зовсім відвісив Хіджікаті "баранку".

Australian Open - 2023
Чоловіки
2-й раунд

(3) Стефанос Ціціпас - (WC) Рінкі Хіджіката - 6:3, 6:0, 6:2

Певно, єдиним завданням для Хіджікати на сьогоднішній поєдинок другого кола проти 3-го номеру посіву Стефаноса Ціціпаса було не вдарити обличчям в бруд перед рідною публікою. Схоже, навіть із цим завданням Рінкі не впорався, бо інтрига у зустрічі прожила хіба що до середини стартової партії. Ціціпас дозволив супернику виграти кілька геймів на власних подачах, а потім серйозно взявся за справу, оформив брейк і спокійно довів перший сет до перемоги. 

В другій партії боротьби на корті не було взагалі - Стефанос швидко повів з геймом на прийомі в активі, трохи побуксував на власній подачі, але відігравши 3 брейк-поінти гейм таки захистив, а потім... А потім був розгром. Справа навіть не в тому, що Хіджіката так і не взяв жодного гейму в другому сеті. Проблема в іншому - з рахунку 0:2 за 4 гейми, що спортсмени зіграли до кінця партії, австралійський тенісист виграв всього 2 розіграша. 

Навряд на трибунах у Мельбурні були такі затяті оптимісти, які сподівались на камбек від Ріджі починаючи з третього сету. Його і не сталось. Так, знову Ціціпас надто розслабився в одному з геймів на власній подачі, але все одно не дозволив супернику вперше в зустрічі відзначитися на прийомі - Хіджіката не реалізував подвійний брейк-поінт. Ну а сам грецький тенісист після цього включився в боротьбу і оформив ще 2 брейки, які сміливо можна називати контрольними у матчі. 

В третьому колі Australian Open - 2023 Стефанос Ціціпас зіграє проти представника Нідерландів Таллона Грікспора.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне