Теніс України у соцмережах

Онс Жабер поступилась Маркеті Вондроушовій вже в другому колі Australian Open - 2023.

Жіночий одиночний турнір на Відкритій Першості Австралії з тенісу залишається без другого номеру посіву. Вже в матчі другого кола завершила боротьбу на Australian Open представниця Тунісу Онс Жабер. В трьох партіях Онс поступилась 86-й ракетці світу представниці Чехії Маркеті Вондроушовій. На перемогу в протистоянні Маркета витратила трохи більше 1 години і 40 хвилин ігрового часу. 

Australian Open - 2023
Жінки
2-й раунд

Маркета Вондроушова - (2) Онс Жабер - 6:1, 5:7, 6:1

В стартовій партії зустрічі Жабер ніяк не могла налагодити гру на власній подачі. Жоден гейм для представниці Тунісу не минув без брейк-поінтів, а в двох із них Вондроушова таки зуміла відзначитися на прийомі. Сама ж чеська тенісистка до власних геймів поставилась куди більш відповідально і жодних шансів на загострення боротьби суперниці не давала. 

Не можна сказати, що у другій партії Онс раптово покращила свої дії. Ні, труднощі у власних геймах продовжували супроводжувати 2-гу ракетку турніру. Але у цьому відрізку зустрічі і Маркета стала діяти не настільки впевнено і тепер у Жабер стали з`являтися шанси на прийомі. Цікаво, що саме представниця Тунісу двічі виходила вперед із брейком і навіть подавала на сет, втім кожного разу Вондроушова знаходила можливість відігратися. 

Кінцівка другого сету видалась максимально нервовою, оскільки у Жабер раз по раз виникали сет-боли, а у Вондроушової був і прихований матч-бол. Втім, саме Онс у вирішальний момент змогла скористатися шансом і перевести зустріч у третю партію.

А от в ній боротьби знову не вийшло. Вондроушова швидко не просто повела в рахунку з брейком, а взагалі цілком могла баранку суперниці відвісити. За рахунку 5:0 чеська тенісистка вийшла подавати на перемогу, але Жабер один брейк відіграла. Правда, лише для того, аби в наступному геймі знову програти власну подачу і разом із нею віддати суперниці увесь матч. 

В третьому колі Australian Open - 2023 Маркета Вондроушова зіграє проти своєї співвітчизниці Лінди Фругвіртової. 

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі