Теніс України у соцмережах

Грігор Дімітров з фантастичним камбеком обігрує Маккензі Макдональда на старті змагань в Пекіні

Болгарський тенісист Грігор Дімітров з украй непростої перемоги розпочав виступи на змаганнях категорії ATP-500 в китайському Пекіні. Грігор влаштував справжній камбек у матчі проти американця Маккензі Макдональда, який займає 39-ту сходинку світового рейтингу. Дімітров програвав із рахунком - 2:6, 1:5, але зумів схилити шальки терезів на свій бік. 

ATP-500
Пекін, Китай
1-й раунд

Грігор Дімітров - (WC) Маккензі Макдональд - 2:6, 7:6(4), 6:1

Можна б було написати про провальний початок стартового сету для болгарського тенісиста, коли він примудрився одразу ж відпустити суперника у відрив із двома брейками. Але ж, насправді, Дімітров провалив не тільки початок першої партії. Фактично до кінцівки другого сету Грігор виглядав абсолютно розібрано. Певно, як це не прикро визнавати самому Макдональду та його прихильникам, американцю банально не вистачило досвіду. Бо закривати матч на свою користь з рахунку 6:2, 5:1 він був просто зобов`язаний. 

Звісно, це не применшує заслуг самого Дімітрова. По-перше, складно не зламатися психологічно, і не опустити ракетку. Якщо в жіночому тенісі такі камбеки трапляються набагато частіше, то в чоловічому, де подача вирішує набагато більше, рятуватися з двох брейків - завдання не з простих. А тут ще й гра на прийомі не йде катастрофічно. 

Тільки уявіть моральний стан Грігора, коли він в середині другого сету спочатку вдруге програє власну подачу - 1:4, а потім не бере жодного розіграшу на подачі суперника - 1:5. Чи є ще сенс чіплятися? Є, до останнього розіграша і вигуку "гейм, сет, матч" від арбітра на вишці. 

Макдональд першу спробу подати на перемогу в зустрічі провалив - віддав цей гейм Дімітрову під нуль. І ось тут в американці щось зламалось. При другій спробі подати на зустріч Маккензі виграв всього один розіграш. Так, в цей момент ще не було втрачено геть усе - представник США зібрався з думками, взяв під нуль подачу на тай-брейк і навіть повів на ньому із розіграшем на прийомі в активі... Але в той момент, коли Дімітров виграв тай і перевів зустріч у вирішальний сет, стало майже очевидно, що болгарський тенісист свого вже не втратить.

У підсумку третя партія перетворилась на розгром від Дімітрова, який, нарешті, відчув свою гру, ну і опинився на просто фантастичному емоціональному рівні. Тричі Грігор брав подачу суперника, а на власних геймах болгарський спортсмен грав просто ідеально.

В другому колі змагань в Пекіні Грігор Дімітров зіграє проти представника Данії Хольгера Руне, який у своєму стартовому поєдинку переграв канадського спортсмена Фелікса Оже-Альяссіма

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне