Теніс України у соцмережах

Новак Джокович обігрує Даніїла Медвєдєва у фіналі US Open - 2023 і виграє 24-й титул на Турнірах Великого Шолому

Сербський тенісист Новак Джокович переписує історію і стає найстаршим володарем трофею мейджора у відкритій ері тенісу. В фіналі US Open - 2023 Новак в трьох партіях впевнено переграв представника країни-терориста Даніїла Медвєдєва і взяв вже 24-й титул на Турнірах Великого Шолому.

US Open - 2023
Нью-Йорк, США
Чоловічий одиночний розряд
Фінал

(2) Новак Джокович - (3) Даніїл Медвєдєв - 6:3, 7:6(5), 6:3

Дивними, зазвичай, виглядають спроби журналістів віднайти додаткову мотивацію для спортсменів в матчах, де на кону і так стоїть максимум - трофей Турніру Великого Шолому. Але в даному конкретному випадку і дійсно надто свіжими є спогади про фінал US Open дворічної давнини, коли на американському мейджорі титул розігрували ті самі тенісисти.

Для Медвєдєва на кону був перший трофей на Турнірах Великого Шолому. А для Новака - сезонний шлем. І після тої поразки від Даніїла багатьом здавалось, що сербський тенісист зламався ментально. Що його відверто підкосив і вибив з колії той провальний, по суті, фінал.

Що ж, відповідь всім "експертам" Новак вже давно дав на кортах. Але сьогодні Джокович завершив "вендетту" - в тих самих трьох партіях обіграв того самого Медвєдєва на тому самому мейджорі. Коло замкнулося.

Про налаштування Новака на зустріч краще за все говорить початок поєдинку, в якому сербський тенісист вже в стартовому геймі на прийомі оформив брейк під нуль. Стабільність на власній подачі дала Джоковичу можливість спокійно брати гейм за геймом і навіть замислюватися над тим, аби зміцнити лідерство в рахунку. Так, Новак цілком міг завершувати партію ще одним брейком, але не реалізував 2 сет-боли на прийомі. Медвєдєв гейм видряпав, але тільки ненадовго продовжив боротьбу в партії - вже в наступному геймі Джокович чітко подав на сет.

Другий сет матчу і за рахунком, і за ігровим наповненням вийшов найбільш бойовим. По-перше, шанси на прийомі в цій партії почали з'являтися і у Медвєдєва. Якщо в середині сету перший в матчі брейк-поінт упустити Даніїлу було не так прикро, то не реалізувати сет-бол при подачі Джоковичем на тай-брейк - це вже геть інше питання. Здавалось, що Даніїл навіть після цього серйозно налаштований загострити боротьбу в матчі. Він навіть повів на тай-брейці - 3:1, але після цього Медвєдєв двічі програв розіграші на власній подачі і дозволив сербу піти у відрив.

Новак, звісно, перемогу ще не здобув, але та впевненість, яку випромінював Джокович, якось і не залишала сумнівів у результаті третьої партії. Навіть після того, як Даніїл відіграв брейк у виконанні Новака по ходу цього сету і вперше в матчі відзначився на прийомі, лишалось враження, що ця рівновага - не надовго. Так воно і вийшло. Вже в наступному геймі Новак відновив свою перевагу в рахунку і більш ніж спокійно довів зустріч до перемоги.

Рекордам, які оновив Новак Джокович цією перемогою, можна присвячувати окремий матеріал. Обмежимось основними фактами: Новак взяв 24-й трофей на Турнірах Великого Шолому загалом і 4-й на US Open. З понеділка Джокович точно заслужено (натяк на жіночий тур) підніметься на першу сходинку світового рейтингу. Зачекалися ми там Ноле.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне