Теніс України у соцмережах

Новак Джокович в трьох партіях переграв Бена Шелтона і став першим фіналістом US Open - 2023


Сербський тенісист Новак Джокович, який з понеділка вже гарантовано поверне собі першу сходинку світового рейтингу, стає фіналістом Відкритого Чемпіонату США з тенісу. На стадії 1/2 фіналу Новак впевнено переграв молодого американця, якого вже охрестили і відкриттям турніру, і майбутнім тенісу в США, Бена Шелтона.

US Open - 2023
Нью-Йорк, США
Чоловічий одиночний розряд
1/2 фіналу

(2) Новак Джокович - Бен Шелтон - 6:3, 6:2, 7:6(4)

Напередодні матчу Бен Шелтон говорив журналістам про те, що готовий здивувати Новака Джоковича. Мовляв, сербський тенісист не до кінця розуміє, що саме чекає на нього у півфінальному матчі, тоді як у самого Шелтона є достатньо матеріалів для аналізу суперника і підготовки до гри. Можливо, Новак і придивлявся до опонента на самому початку зустрічі, що й стало поясненням цілком рівної гри. Але, як тільки сербському тенісисту стало все зрозуміло, він взяв ситуацію до своїх рук.

Спочатку Джокович скористався своїм першим же шансом на брейк в середині партії, а потім спробував навіть поставити крапку в сеті ще одним успішним геймом на прийомі. Шелтон був явно налаштований боротися до кінця в будь-якій ситуації. Американець відвігрався з рахунку 0:40 на власній подачі, тобто ліквідував потрійний сет-боли у Джоковича, і власний гейм втримав. Більше того, Бен навіть дістався до брейк-поінта при подачі Джоковичем на сет, але реалізувати цей шанс врятувати партію Шелтон не зумів. Новак відігрався і довів справу до кінця.

Друга партія стала відвертим доказом того, що боротьби у цьому матчі може і не бути. Так, Шелтон робив все можливе, аби виглядати на рівні, але Джокович показував дійсно топову гру. Новак стабільно нав'язував боротьбу на подачі суперница. Лише в одному випадку Бен у другому сеті спокійно подав під нуль. В решті геймів Джокович діставався до брейк-поінтів і двічі їх реалізовував. На прийомі ж Шелтон не міг протиставити супернику абсолютно нічого.

Але от в третьому сеті Новаку таки довелось напружитися серйозно. Хоча, починалось все дуже непогано для Джоковича, який після першого ж гейму опинився в лідерах із брейком. В середині партії Шелтон відігрався, оформивши перший у зустрічі брейк. А згодом Бен міг забирати партію на прийомі, втім сет-боли в геймі Новака американець не реалізував. Сербський тенісист вчасно включився і моментально відновив свою перевагу з брейком, але подати на перемогу Новак не зміг - Шелтон в останній момент врятувався, відігравши матч-бол. Таким чином доля третього сету вирішилась на тай-брейку і от його куди більш впевнено провів Джокович, який і оформив вихід в титульний матч американського мейджора.

Після перемоги Новак Джокович повторив фірмове святкування Бена Шелтона - підняття телефонної слухавки. Цей вчинок вже рознесли у соцмережах, хтось вбачає в цьому відверте знущання, комусь сподобався цей вчинок Новака. Сам Джокович на прес-конференції розповів, що йому просто сподобалось це святкування Бена, тож він вирішив його скопіювати. Не більше.

У фіналі US Open - 2023 Новак Джокович зіграє проти спортсмена без прапору представника країни-терориста Даніїла Медвєдєва, який у своєму півфіналі обіграв лідера посіву іспанця Карлоса Алькараса.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі