Теніс України у соцмережах

Коко Гофф перемогла Кароліну Мухову у півфіналі US Open і вдруге в кар'єрі пробилась у титульний матч мейджора

Американська тенісистка Коко Гофф стає першою фіналісткою Відкритого Чемпіонату США з тенісу. На стадії 1/2 фіналу Коко в двох партіях обіграла представницю Чехії Кароліну Мухову, яка займає 10-ту сходинку жіночого світового рейтингу. На перемогу в матчі Гофф витратила трохи менше двох годин ігрового часу.

US Open - 2023
Нью-Йорк, США
Жіночий одиночний розряд
1/2 фіналу

(6) Коко Гофф - (10) Кароліна Мухова - 6:4, 7:5

На початку зустрічі здалось, що цілком може продовжитися чвертьфінальна традиція поточного US Open, а саме, розгроми у вирішальних стадіях жіночого одиночного турніру. Гофф максимально потужно почала зустріч і дуже скоро повела в рахунку одразу з двома брейками. 

Коко лишалось тільки подати на перемогу в стартовій партії, але несподівано Гофф забуксувала. Двічі американська тенісистка не змогла поставити переможну крапку в сеті геймом на власній подачі. Обидва рази Мухова відзначалась на прийомі з першого ж брейк-поінта.

Але повноцінному камбеку чеської тенісистки завадив несподіваний провал. В той момент, коли Мухова відіграла обидва брейки і зробила рахунок - 4:5 ( хоча кілька хвилин тому він був просто критичним - 1:5), чеська тенісистка несподівано знову провалилась на власній подачі - Гофф поставила крапку в стартовій партії брейком під нуль.

Але головне, чого досягла Кароліна своїми діями наприкінці першого сету, так це довела, і самій собі, що цілком може боротися з Гофф і справлятися із її потужним тиском. Мухова повністю вирівняла гру, хоча й було помітно, що такий темп тримати чеській спортсменці набагато важче. Але є питання в тому, чи повністю заслуга за таке "вирівнювання матчу" лежить саме на плечах Кароліни?

Справа в тому, що на початку другої партії зустріч довелось переривати майже на 50 хвилин через протест, влаштований квлькома вболівальниками. Ні, рівень гри їх, нібито, цілком влаштовував. Протестували вони на екологічному підгрунті, причому так активно, що порушників довелось виводити з арени у супроводі поліції. Зрозуміло, що така пауза кого завгодно зіб'є з ритму.

Бойовий другий сет був відносно рівним аж до того моменту, поки Коко не скористалась ледь не першим невдалим геймом Мухової. Американська спортсменка оформила важливий брейк, одразу після нього вийшла подавати на перемогу, навіть дісталась до матч-бола і...

Кароліна знову показала характер і відігралась. Та знову, як і в першому сеті, довести камбек до кінця Мухова не змогла. Цього разу провалу на подачі не було, навпаки, представниця Чехії доклала всіх сил, щоб перевести цей сет на тай-брейк. Але Гофф відчула, що можна зачепитися за подачу суперниці саме тут і зараз та з п'ятого матч-болу в цьому геймі на прийомі поставила переможну крапку в матчі.

Таким чином Гофф вдруге поспіль переграла Мухову в двох партіях, причому зробила це у максимально важливих матчах. Кілька тижнів тому Коко здобула перемогу над цією чеською тенісисткою у фіналі змагань в Цинциннаті.

У фіналі US Open - 2023 Коко Гофф зіграє проти переможниці матчу між своєю співвітчизницею Медісон Кіз і новоспеченою першою ракеткою світу - спортсменкою без пропору Аріною Сабаленко.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі