Теніс України у соцмережах

Коко Гофф обіграла Аріну Сабаленко і стала чемпіонкою US Open - 2023

Американська тенісистка Коко Гофф здобуває трофей US Open - 2023. В фінальному матчі останнього в сезоні Турніру Великого Шолому Коко в напруженій боротьбі здолала спортсменку без прапора Аріну Сабаленко. На першу перемогу в фіналі мейджора Гофф знадобились три партії і трохи більше двох годин ігрового часу.

US Open - 2023
Нью-Йорк, США
Жіночий одиночний розряд
Фінал

(6) Коко Гофф - (2) Аріна Сабаленко - 2:6, 6:3, 6:2

Шлях тенісисток до фіналу US Open - 2023 був максимально різним, якщо це взагалі може мати в поєдинку, який спортсмени намагаються проводити з чистого листа, забуваючи про всі попередні протистояння, успіхи чи невдачі. Важливим у цей конкретний момент є налаштування і фізика, і от, можливо, марафон проти Медісон Кіз десь і завадив Сабаленко в другій половині фінальної зустрічі. Аріна відверто підсіла під тиском суперниці.

Але почала матч майбутня перша ракетка світу потужно. Гофф мала б сама диктувати умови зустрічі, тим більше перед рідними трибунами, які просто гнали Коко вперед. Але по факту Коко в першому сеті довелось лише намагатися втриматися на плаву.  Аріна швидко і заслужено повела з брейком, але трохи дозволила суперниці повернутися в боротьбу - в першу чергу на власних помилках. Американка цим шансом вирівняти гру не скористалась - після зворотного брейку Гофф ще двічі програла власну подачу, а до своїх брейк-поінтів, а вони теж були, поставилась не так відповідально.

Другий сет почався для Коко не простіше - Сабаленко знову зачепилась на прийомі, але цього разу Гофф відігралась з подвійного брейк-поінта. Але найважливіше те, що Гофф поступово намацала свою гру. І саме проти неї аргументів у Аріни не знайшлось.

В середині другої партії Коко скористалась своїм єдиним шансом на прийомі, але цього було повністю достатньо для того, аби перевести зустріч у вирішальний відрізок. У Сабаленко був єдиний брейк-поінт, який вона заробила одразу після програної подачі, але ним Аріна не скористалась. В подальшому Коко тримала свої подачі більш ніж впевнено.

І це налаштування Гофф зуміла перенести і в третій сет. Американська тенісистка почала його з ударного відрізку з двох брейків. За рахунок цього тиску Коко повела 4:0 у вирішальній партії. Звісно, ми бачили, як тане і не така перевага, але Гофф не знітилась навіть в той момент, коли Аріна відіграла одну програну подачу. Коко моментально відновила перевагу у два брейки і довела фінал до перемоги.

Для Коко Гофф цей титул на US Open - 2023 став першим в кар'єрі на Турнірах Великого Шолому. В понеділок юна американська тенісистка підніметься на рекордну для себе 3-ю сходинку світового жіночого рейтингу.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі