Теніс України у соцмережах

Сімона Халеп отримала 4 роки дискваліфікації за вживання допінгу


Румунська тенісистка Сімона Халеп, яка є екс-першою ракеткою світу та переможницею двох Турнірів Великого Шолому, отримала 4 роки дискваліфікації. Причиною для тривалого бану спортсменки стало виявлення у її крові забороненої речовини - роксадустата та порушення у біологічному паспорті спортсменки.

Скандал із Сімоною Халеп розпочався рівно рік тому. У допінг пробі румунської тенісистки після матчу з українкою Дарією Снігур було виявлено заборонену речовину - роксадустат. Сама Сімона запевняє, що він потрапив у її організм випадково, про що свідчить незначна кількість речовини, натомість представники антидопінгового агентства говорять про значні концентрації, які виключають несвідомий прийом препарату.

До того ж, у біологічному паспорті Сімони Халеп виявили порушення, але найцікавіше в цій ситуації те, що за словами румунської тенісистки, двоє експертів в процесі розслідування несподівано змінили думку на користь суворого покарання після того, як дізнались, що мова у справі йде саме про неї.

Наразі Сімону Халеп дискваліфікували на 4 роки, відлік яких починається із моменту її відсторонення від гри у минулому році. Тож, повернутися на корт румунська спортсменка зможе не раніше середини сезону 2026-го року.

Сімона запевняє, що подаватиме апеляцію на таке суворе рішення, продовжить тренуватися і працювати над поверненням в тур. А ще, подасть до суду на виробника біодобавки, із якою на думку Халеп в її організм потрапила заборонена речовина.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі