Теніс України у соцмережах

Ангеліна Калініна здобула важку перемогу над Кароліною Плішковою на старті турніру в Сан-Дієго

Українська тенісистка Ангеліна Калініна з надзвичайно складної перемоги розпочала виступи на змаганнях категорії WTA-500 в американському Сан-Дієго. В першому колі турніру Ангеліна в трьох партіях здолала представницю Чехії Кароліну Плішкову, яка займає 34-ту сходинку світового рейтингу. Перемозі Калініної не завадила навіть "баранка", яку українська спортсменка отримала від суперниці в другому сеті.

WTA-500
Сан-Дієго, США
1-й раунд

Ангеліна Калініна - Кароліна Плішкова - 7:6(4), 0:6, 6:3

Історія особистих протистоянь між Ангеліною Калініною та Кароліною Плішковою була явно не на боці української спортсменки. До сьогоднішнього дня Ангеліна жодного разу не перегравала представницю Чехії, хоча в тому ж останньому поєдинку на змаганнях в Дубаї боротьба на корті велась максимально напружена.

Зустріч в Сан-Дієго Калініній вдалось почати з брейку, втім дуже швидко, а саме вже у наступному геймі, Плішкова відновила рівновагу в рахунку. Більше того, здалось, що Кароліна заволоділа ініціативою у зустрічі. Ангеліні довелось серйозно попрацювати над тим, аби захистити кілька геймів на власній подачі. В середині партії Калініна врятувалась з подвійного брейк-поінту, а загалом за той гейм відіграла одразу 5 брейових м`ячів у суперниці. А під завершення сету українська спортсменка на власній подачі взагалі ліквідувала подвійний сет-бол у Плішкової. 

Здавалося б, в такій ситуації, коли ти з боями вигризаєш гейми на власній подачі, а суперниця майже не відчуває проблем із їхнім захистом, на тай-брейці досить важко розраховувати на успіх. Але цей подовжений гейм саме українська спортсменка провела із позиції сили. Фактично весь час Калініна була поперду з міні-брейком. І якщо два програних розіграша на власній подачі Плішкова відіграла, то третій міні-брейк у виконанні Ангеліни став вирішальним. 

А от назвати бойовим другий сет вже точно не можна. Хоча, починалось для Калініної все не настільки критично. Так, українська тенісистка програла вже стартовий гейм партії на власній подачі. Але вже за кілька хвилин Ангеліна мала чудову нагоду відігратися - Плішкова захистила власний гейм лише з трьох брейк-поінтів. Але в подальшому чеська тенісистка лише розвивала успіх. Плішковій вдалось оформити ще 2 брейки, при цьому свої подачі Кароліна вигравала під нуль. 

Повертатися в матч після "баранки" - завдання не з простих. Особливо, коли на початку вирішального сету ти знову програєш власну подачу. Але Калініна просто фантастично перевернула перебіг протистояння. Спочатку Ангеліна оформила зворотній брейк, а слідом за ним із боями виграла власний гейм - відігравати довелось одразу два брейк-поінта у суперниці. За лічені хвилини Калініна вже повела в рахунку, але знову із закріпленням успіху виникли труднощі - Кароліна дісталась до ще одного брейк-поінта, який Ангеліна, на щастя, відіграла. 

Чим ближчим було завершення матчу, тим більший тиск відчувала Плішкова, яка, здавалося б, переламала хід зустрічі на власну користь, а зараз, несподівано, опинилась в ролі наздоганяючої. Кароліна знову відчула проблеми на власній подачі і догралась до матч-болу для Калініної, втім цей м`яч вирішальним не став. Плішкова відігралась і приготувалась боротися за зворотній брейк на подачі української тенісистки на перемогу. 

Той вирішальний гейм спочатку складався максимально успішно для Ангеліни - 40:0 і потрійний матч-бол. Втім, навіть у такій ситуації розслаблятися було точно зарано. Кароліна відіграла 2 м`ячі і Калініна лише з третьої спроби оформила перемогу в зустрічі. 

В другому колі змагань в Сан-Дієго Ангеліна Калініна зіграє проти четвертої ракетки змагань - ще однієї представниці Чехії Барбори Крейчикової.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне