Теніс України у соцмережах

Олексій Крутих приносить збірній України перше очко в протистоянні із Колумбією в матчі першої Світової групи Кубку Девіса

Олексій Крутих із перемоги починає протистояння проти збірної Колумбії в межах матчу першої Світової Групи Кубку Девіса. В стартовому поєдинку Олексій в двох партіях здолав другу ракетку гостей Ніколаса Мехію, який займає 305-ту сходинку світового чоловічого рейтингу. Таким чином збірна України повела в рахунку - 1:0.

Кубок Девіса
Перша Світова група
Україна - Колумбія - 1:0

Олексій Крутих - Ніколас Мехія - 6:4, 6:3

Напевно, варто визнати, що інших варіантів, окрім як обов`язково обігрувати другого номера колумбійської команди, у наших тенісистів бути не може. В парному протистоянні суперники в будь-якому випадку будуть фаворитами, адже гравців рівня Хуана Себастьяна Кабала, Роберта Фари або навіть Ніколаса Баррієнтоса у нас просто немає. Крім цього, лідер гостей - Даніель Галан - є, можливо не таким явним, але все одно фаворитом обох одиночних зустрічей. Тому план збірної України - максимально простий. Вигравати дві одиночні зустрічі проти другого номеру збірної Колумбії і сподіватися на сенсацію в одному з трьох інших протистоянь. Початок покладено.

Побоювання про те, що на Олексія Крутих буде тиснути така відповідальність, на щастя, не виправдались. Навпаки, Олексій зіграв настільки впевнено, ніби саме у нього є міцний тил у вигляді партнерів, які в разі чого підстрахують і доберуть необхідні очки. Крутих вже в першому геймі на прийому зумів оформити брейк і для перемоги в стартовому сеті йому цього цілком вистачило. Так, був один гейм, в якому у самого українського тенісиста підвисла подача. Що цікаво, до цього кілька разів Крутих брав її під нуль. Але і з брейк-поінтом Олексій впорався, гейм взяв, а за кілька хвилин під нуль подав на сет.

В другій партії Мехія ніби прокинувся. Тепер вже колумбійському тенісисту вдавалось раз по раз брати свої подачі під нуль. Але от в чому відмінність - як тільки Ніколас зіткнувся з першими проблемами, він просто посипався. Так, сталось це не без елементу везіння, але давайте не забувати приказку "щастить сильнішим".

Отже, у вирішальному на нашу думку геймі в середині другого сету Крутих заробив потрійний брейк-поінт завдяки тросу - після вкороченого удару українця м`яч зрадницьки скотився на половину суперника. Мехія спробував відігратися, але після двох успішних розіграшів він припустився подвійної помилки на третьому брейк-поінті. 

Крутих ніби доводячи супернику, що боротьбу на цьому можна завершувати, надзвичайно впевнено подав під нуль. І Мехія з капітуляцією погодився - наступний власний гейм колумбієць також програв, тож із перевагою в два брейки Олексій Крутий забрав другий сет, а разом з ним і весь матч.

В другому одиночному матчі протистояння між збірними України та Колумбії сьогодні зіграють Владислав Орлов та Даніель Галан. Давайте сподіватися на таку необхідну нашій команді сенсацію вже в цьому протистоянні. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне