Теніс України у соцмережах

Олексій Крутих програв 2-й ракетці Челленджера в Сен-Тропе

Український тенісист Олексій Крутих, який починав виступи на змаганнях категорії ATP Challenger у французькому Сен-Тропе з кваліфікаційного раунду, не зумів пробитися до стадії 1/4 фіналу. В другому колі турніру Олексій в напруженій боротьбі поступився 2-му номеру посіва австрійцю Себастьяну Офнеру, який займає 59-ту сходинку світового рейтингу.

ATP Challenger
Сен-Тропе, Франція
2-й раунд

(2) Себастьян Офнер - (Q) Олексій Крутих - 4:6, 6:3, 6:4
 
Правду кажуть, що виступи за збірну в Кубку Девіса можуть додати тенісисту впевненості в своїх силах і кардинально змінити успішність його виступів в турі. Звісно, такі гучні висновки щодо Олексія Крутих робити ще точно зарано, але цифри - вражають. До протистояння із Колумбією в командному турнірі Олексій підходив із серією із 6-ти поспіль поразок. Але вдалий виступ за збірну України, а головне - перемога над представником топ-100 світового рейтинга Даніелем Галаном точно дала солідний поштовх. До сьогоднішнього матчу Крутих підійшов вже із серією з 5-ти перемог.

Офнер, звісно, лишався явним фаворитом в зустрічі. Це й не дивно, адже у світовому рейтингу суперників розділяє майже 200 позицій. І якщо Крутих тільки намагається потрапити у топ-200, то Себастьян перебуває на межі 50-ти найкращих тенісистів світу. Але ні це, ні провальний початок матчу, не завадили українцю нав'язати супернику пристойну боротьбу.

Так, почав Крутих зустріч далеко не найкращим чином. Двічі поспіль Олексій програвав власні подачі, але на щастя стабільністю в дебюті не міг похвалитися і Офнер, тож український тенісист обидва рази моментально здобував зворотній брейк. До середини першого сету спортсмени, нарешті, налагодили гру на подачах, а от ближче до завершення стартового відрізку протистояння Крутих скористався спадом у Себастьяна і ще раз відзначився на прийомі. Цей брейк і став вирішальним у партії.

Другий сет Олексій знову почав із програної подачі. Здавалося б, виходячи із досвіду першої партії, боротися за успіх ще можна було, але цього разу Офнер діяв у власних геймах максимально ефективно, таким чином у Крутих не було жодної нагоди відігратися. До завершення сету український тенісист жодного разу не дістався на прийомі навіть до рахунку рівно, не кажучи вже про брейк-поінти.

Третій сет, нарешті, Крутих почав не з брейку для суперника, а з виграної подачі. В наступному власному геймі Олексій теж вистояв, хоча і довелось відіграватися з подвійного брейк-поінта. Втім Офнер отримав ще один шанс, яким блискуче скористався - Олексій провально почав черговий гейм на власній подачі, догрався до потрійного брейк-поінта для суперника і з третьої спроби австрійський тенісист таки пішов у відрив в рахунку. Крутих ще міг відігратися - при подачі суперником на перемогу Олексій заробив 2 брейк-поінти, втім жодним з них не скористався.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі