Теніс України у соцмережах

Ілля Марченко поступився в другому колі Челленджера в американському Кері


Український тенісист Ілля Марченко не зумів пробитися у чвертьфінал змагань категорії ATP Challenger в американському Кері. На стадії другого кола Ілля в трьох партіях програв молодому британцю Тобі Самуелю, який займає досить скромну 472-у сходинку чоловічого світового рейтингу.

ATP Challenger
Кері, США
1/8 фіналу

Тобі Самуель - Ілля Марченко - 7:5, 6:7(6), 6:1

У цьому матчі Ілля Марченко відіграв 10 матч-болів. Звучить, як фантастика, але дійсно український тенісист показав, що із бажанням боротися у нього все в повному порядку. Шкода тільки, що для підсумкової перемоги у протистоянні цього виявилось не достатньо.

Стартовий сет, по суті, Марченко мав залишати за собою. Саме український тенісист Ілля постійно був на крок попереду суперника. І якщо перший брейк у виконанні Марченка британець відіграв моментально, то після другого у Самуеля почались реальні проблеми. Ілля зачепився за ще одну подачу суперника і дістався до сет-болів на прийомі. Але саме в цей момент Тобі переломив хід сету.

Самуель не просто втримав той складний гейм і продовжив боротьбу за партію. Він ще й завадив Іллі подати на перемогу в сеті. Більше того, Марченко навіть до тай-брейку не дотягнув, оскільки і подачу на нього український тенісист упустив. 

В другому сеті суперники обмінялись брейками фактично в дебюті партії і після цього почергово брали свої подачі. Але є нюанс. Чим ближчим було завершення сету, тим складніше це було робити Іллі. За рахунку 4:5 він, перш ніж взяти гейм, відіграв подвійний матч-бол у суперника. За рахунку 5:6 - ще 3 матч-поінти. 

Матч-бол був у Самуеля і на тай-брейці, при чому, це був перший такий розіграш на власній подачі британця, але і тут Марченко встояв і відігрався. Тай залишився за українським тенісистом і зустріч було переведено у вирішальну партію.

А ось на неї Іллі просто не вистачило сил. Марченко швидко відпустив суперника у відрив одразу із двома брейками і можливостей відігратися у Іллі просто не було. Але епізод для невеличкого героїзму все таки був - при подачі за рахунку 1:5 у цьому сеті Марченко відіграв ще чотири матч-боли. Але з п'ятого у цьому геймі Тобі Самуелю таки вдалось оформити перемогу в зустрічі.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі