Теніс України у соцмережах

Нічия після першого дня. Владислав Орлов поступився Даніелю Галану в матчі Світової групи Кубку Девіса

Після першого дня матчу Світової Групи Кубку Девіса між збірними України та Колумбії зафіксована нічия - 1:1. У другому одиночному протистоянні Владислав Орлов в трьох партіях поступився беззаперечному лідеру колумбійців Даніелю Галану, який займає 88-у сходинку світового чоловічого рейтингу.

Кубок Девіса
Перша Світова група
Україна - Колумбія - 1:1

Владислав Орлов - Даніель Галан - 7:5, 3:6, 0:6

Сенсації, на яку так потребує збірна України в цьому протистоянні Кубку Девіса, в другому одиночному матчі ігрового дня, на жаль, не сталось. Хоча, віра у неї протягом першої партії зустрічі зміцнювалась із кожним розіграшем. Певно, тим болючіше сприймається підсумкова поразка Владислава, тим більше із таким непристойним рахунком, як в другому і третьому сетах. 

Фактично усю стартову партію Орлов демонстрував своє терпіння. Зчепивши зуби Владислав раз по раз у боях захищав власні подачі. Втім навіть трохи розслаблений, якщо не сказати вальяжний, Галан все одно мав серйозну ігрову перевагу. Здавалось, що українець просто відтягує неминуче - варто Даніелю трохи додати, як Орлов посиплеться. А у підсумку розслабленість зіграла злий жарт із колумбійцем. Він проспав ривок Владислава під завершення першого сету і віддав його навіть без тай-брейку.

А що трапляється, коли спортсмен рівня Галана береться за справу серйозно, ми побачили в другій та третій партіях. Плюс самому Орлову не вистачило досвіду та фізики для того, аби протягом тривалого часу витримувати тиск і темп, запропоновані суперником. 

Поразка в цьому матчі, звісно, болюча, бо всі ми сподівались на геть інший результат після першої партії. Але реальність така, що Владислав витиснув із себе справжній максимум. А ще, і це найголовніше, він показав, що боятися Галана до тремтіння в колінах не варто. І тому ж Олексій Крутих, на чиї плечі впала місія бути першим номером збірної, цілком під силу боротися із лідером колумбійців. А якщо той ще й підійде до зустрічі у тому ж розслабленому і самовпевненому стані, то Крутих і зовсім може стати фаворитом. Головне - не дати Галану так спокійно повертатися у матч.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне