Теніс України у соцмережах

Марія Саккарі стає чемпіонкою змагань в Гвадалахарі


Грецька тенісистка Марія Саккарі стала тріумфаторкою турніру категорії WTA-1000 в мексиканській Гвадалахарі, на якому вона була посіяна під 2-м номером. У фіналі змагань Марія в двох партіях переграла американську спортсменку Керолайн Доулхайд, яка займає 111-ту позицію у світовому жіночому рейтингу. Фінальна зустріч тривала 1 годину і 45 хвилин ігрового часу.

WTA-1000
Гвадалахара, Мексика
Фінал

(2) Марія Саккарі - Керолайн Доулхайд - 7:5, 6:3

Напевно, говорити про те, що саме Саккарі була явною фавориткою фінальної зустрічі, було б зайвим. І досвіду виступів у вирішальних матчах у грецької тенісистки куди більше (для Доулхайд сьогоднішня зустріч взагалі була першим одиночним фіналом на рівні WTA), і майже сто позицій, які розділяють суперниць у рейтингу, теж є непоганим показником переваги Саккарі. Втім, Доулхайд вміє дивувати, тож на збереження інтриги можна було сподіватися.

Саккарі спробувала з перших же геймів перетворити свою перевагу, приписану експертами перед матчем, на відрив у рахунку. В першому геймі Доулхайд втримала подачу з брейк-поінта, але за кілька хвилин Марія вже вела із брейком в активі. Здавалося, що грецька тенісистка впевнено втримає перевагу, але раптом у 8-му геймі партії із Саккарі стався справжній провал на подачі - Керолайн оформила зворотній брейк під нуль.

Боротьбу Доулхайд таким чином, звісно, загострила, але про зміну сценарію матчу не йшлося. Саккарі не знітилась і швидко спробувала відновити перевагу в рахунку. Якщо в наступному геймі американська спортсменка врятувалась з брейк-поінта, то при подачі на тай-брейк вона догралась до потрійного прихованого сет-бола у суперниці і ліквідувати зуміла лише один з цих м'ячів.

В другій партії малюнок гри змінився мало. Саккарі продовжувала тиснути, Доулхайд - тримати удар. Ні, це не означає, що Керолайн провела сет у глухій обороні. Просто майже в кожному геймі на подачі американської тенісистки Марія діставалась, принаймні, до брейк-поінтів. А двічі за сет Саккарі на прийомі відзначилась. А от Керолайн відповісти на це було нічим. 

Для Марії Саккарі титул в Гвадалахарі стає лише другим в кар'єрі на рівні змагань WTA. Для представниці топ-10 світового рейтингу, погодьтесь, трофеїв в активі Марії вкрай мало. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне