Теніс України у соцмережах

Іга Свьонтек із непростої перемоги розпочала виступи на змаганнях у Токіо

Лідерка посіву змагань категорії WTA-500 в японському Токіо представниця Польщі Іга Свьонтек долає стадію другого кола турніру. В стартовому для себе матчі в столиці Японії Іга в двох партіях переграла місцеву спортсменку Маї Хонтаму, яка займає 148-му сходинку поточного світового рейтингу. 

WTA-500
Токіо, Японія
2-й раунд

(1) Іга Свьонтек - Маї Хонтама - 6:4, 

Для всіх, хто очікував ледь не повноцінного розгрому від Іги Свьонтек, початок зустрічі став справжнім неприємним сюрпризом. Польська тенісистка примудрилась дозволити суперниці, яка наразі займає місце в середині другої сотні світового рейтингу, повести в рахунку одразу з двома брейками. Звісно, програвати навіть сет у такому матчі в плани Свьонтек не входило. Іга зуміла просто перевернути хід партії і відповісти на стартовий ривок Хонтами одразу трьома брейками поспіль. З рахунку 1:4 польська тенісистка взяла 5 геймів і вирвала перемогу в першому сеті.

Друга партія знову почалась для Іги з проблем, правда, не настільки критичних, як у першому сеті. Свьонтек програла стартовий гейм на власній подачі, але знову зібралась і зробила ті самі три брейки поспіль. Польській спортсменці лишилось подати на перемогу, але Маї завадила іменитій суперниці поставити крапку у зустрічі та відіграла один брейк. Хонтама захистила і наступну власну подачу, причому, зробила це під нуль. 

Тривожно за результат матчу вболівальникам Свьонтек стало після наступного гейму, в якому Іга вдруге не зуміла подати на перемогу. Так, польська спортсменка постійно підвищувала темп гри, знаходила вражаючу геометрію ударів, але при цьому і Хонтама тягнула майже все, що летіло на її половину корту, і сама Іга продовжувала і продовжувала помилятися. 

Свьонтек епізодично вмикалась, як наприклад в наступному геймі на подачу суперниці, коли дісталась до подвійного матч-болу на прийомі. Але потім так само епізодично у Ігри траплялись провали - той подвійний матч-бол лишився нереалізованим. Але, в наступному геймі Хонтама знову догралась до рахунку 15:40 і цього разу вже не виплуталась.

В чвертьфіналі змагань в Токіо Іга Свьонтек зіграє проти 8-ї ракетки турніру Вероніки Кудерметової.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне