Теніс України у соцмережах

Александр Звєрєв починає виступи в Пекіні з вольової перемоги над Дієго Шварцманом

Німецький тенісист Александр Звєрєв, який на змаганнях категорії ATP-500 в Пекіні отримав 8-й номер посіву, починає виступи на турнірі з непростої перемоги. В трьох партіях Звєрєв здолав представника Аргентини Дієго Шварцмана, який займає 133-ю сходинку поточного світового рейтингу. Александр на тай-брейці програв стартовий сет зустрічі, втім зумів лишити за собою два наступні відрізки матчу. 

ATP-500
Пекін, Китай
1-й раунд

(8) Александр Звєрєв - Дієго Шварцман - 6:7(2), 6:1, 6:4

Справжні гойдалки влаштували тенісисти на початку зустрічі. Як зізнався Звєрєв після матчу, особисто йому було досить складно адаптуватися до кортів в Пекіні, які, як виявилось, суттєво відрізнялись за швидкістю від тих, на яких він грав у Ченду. Як би там не було, саме Звєрєв першим програв свою подачу і дозволив Шварцману піти у відрив із брейком. Правда, утримував перевагу Дієго дуже недовго - вже в наступному геймі Александр відігрався.

Цікавим був розвиток подій наприкінці партії. Спочатку Звєрєв зумів під нуль взяти подачу суперника на тай-брейк, але за кілька хвилин сам німецький тенісист провалив власну подачу на сет. У підсумку, з`ясовування стосунків докотилось до тай-брейку, в якому Александр спочатку повів з міні-брейком, а потім провалився - Звєрєв програв 4 поспіль розіграші на власній подачі. 

В другому сеті Звєрєв посилив гру настільки, що особливої інтриги в цій партії просто не було. Німецький тенісист двічі поспіль відзначився на прийомі, а на власних подачах Саша діяв максимально ефективно. Що ж стосується третього сету, то в ньому Шварцману вдалось вирівняти гру, але все вирішила спроба Дієго поекспериментувати. В 9-му геймі партії Дієго два рази трохи авантюрно побіг до сітки, програв обидва ці розіграші і віддав власну подачу. Після цього брейку Звєрєву лишалось тільки поставити крапку в матчі у власному геймі, що німецький тенісист успішно зробив. 

В другому колі змагань в Пекіні Александр Звєрєв зіграє проти іспанського тенісиста Александра Давідовіча Фокіни.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне