Теніс України у соцмережах

Александр Звєрєв в матчі-марафоні здолав Янніка Зіннера на кортах US Open - 2023.

Німецький тенісист Александр Звєрєв стає чвертьфіналістом Відкритого Чемпіонату США з тенісу, на якому він отримав 12-й номер посіву. На стадії четвертого кола в п'яти партіях Александр здолав представника Італії 6-ту ракетку змагань Янніка Зіннера. Зустріч між спортсменами розтягнулась майже на 5 годин ігрового часу.

US Open - 2023
Нью-Йорк, США
Чоловічий одиночний розряд
1/8 фіналу

(12) Александр Зверєв - (6) Яннік Зіннер - 6:4, 3:6, 6:2, 6:4, 6:3

З одного боку від Янніка Зіннера на US Open - 2023 можна було очікувати високих результатів. Італійський тенісист зовсім нещодавно здобув свій перший в кар'єрі титул на турнірах категорії Мастерс, та й на Вімблдоні Яннік показав найкращий результат на турнірах Великого Шолому - дістався до півфіналу. З іншого боку, Зверєв явно не найпростіший суперник, як для стадії четвертого кола, якому є що доводити. До того ж, Александр потроху набирає хід і, здається, нарешті позбувається комплексу великих турнірів. 

За статистикою зустрічі Зверєв і дійсно хоч на трошки, але в кожному з важливих показників випередив Зіннера. І процент першої подачі у німецького спортсмена трохи вищий, і віннерів він зумів настріляти більше. Щодо невимушених помилок, то цей компонент взагалі став ледь не найважливішим у зустрічі. Яннік примудрився допустити 67 таких неточностей, тоді як у Александра їх виявилось аж на 20 менше. 

Далеко не факт, що у Александра знайдуться аргументи у чвертьфінальному поєдинку проти лідера посіву іспанця Карлоса Алькараса. Але сам факт потрапляння до 1/4 фіналу US Open - 2023 вже можна заносити Зверєву в чистий актив.

Теніс України в соцмережах: Facebook і Telegram

Коментарі

Популярне