Теніс України у соцмережах

Альона Остапенко програє представниці 6-ї сотні світового рейтингу на старті змагань в Сеулі

Латвійська тенісистка Альона Остапенко, яка на змаганнях категорії WTA-250 в корейському Сеулі отримала 2-й номер посіву, не зуміла подолати навіть стартове коло турніру. В першому ж раунді Альона на тай-брейці вирішального сету поступилась місцевій спортсменці Даюн Бак, яка займає більш ніж скромну 569-ту сходинку світового рейтингу. 

WTA-250
Сеул, Корея
1-й раунд

(WC) Даюн Бак - (2) Альона Остапенко - 3:6, 6:1, 7:6(4)

Остапенко почала зустріч, як і мала її починати явна фаворитка - Альона двічі поспіль відзначилась на прийомі, і хоч дозволила суперниці трохи скоротити відставання, але впевнено довела стартовий сет до перемоги. Але в другій партії Бак серйозно налагодила гру на власній подачі, а ось проблеми Остапенко нікуди не поділись. У підсумку Даюн, хоч і з боями, але втримала всі власні гейми. А от Альона двічі дозволила суперниці відзначитися на прийомі. 1:6 від 569-ї ракетки світу - Остапенко точно мала рішуче налаштовуватися на третій сет.

Але його початок знову видався вкрай непростим для латвійської тенісистки. Двічі Остапенко опинялась в ролі наздоганяючої, але одразу після програної власної подачі Альона й сама відзначалась на прийомі. Обмін брейками завершився тим, що Остапенко і сама, зрештою, повела в рахунку. Тож, здавалося, що на цьому казка для Бак завершується. Альона навіть вийшла подавати на перемогу, але в останній момент Даюн відігралась. 

У Альони був навіть матч-бол на прийомі в тому геймі, в якому корейська тенісистка подавала на тай-брейк. Бак встояла і перевела з`ясування стосунків у той самий 13-й гейм. І саме на тай-брейці Даюн Бак оформила без перебільшення сенсаційну перемогу над 2-ю ракеткою змагань в Сеулі.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі