Теніс України у соцмережах

Леся Цуренко програла Ясміне Паоліні у півфіналі турніру в Монастірі


Українська тенісистка Леся Цуренко не зуміла пробитися в титульний матч змагань категорії WTA-250 у Тунісі. На стадії 1/2 фіналу Леся в напруженій боротьбі поступилась представниці Італії Ясміне Паоліні, яка займає 30-ту сходинку поточного світового рейтингу. Зустріч тривала майже дві з половиною години ігрового часу.

WTA-250
Монастір, Туніс
1/2 фіналу

Ясміне Паоліні - (4) Леся Цуренко - 6:2, 4:6, 6:2

Наскільки ж серйозні проблеми із власною подачею відчувала Леся Цуренко у стартовій партії зустрічі. У підсумку українська тенісистка не зуміла взяти на ній жодного гейму і суцільного розгрому вдалось уникнути тільки завдяки тому, що і Паоліні діяла далеко не ідеально. Втім, із такими провалами на подачі боротися за місце у фіналі було вкрай проблематично. 

Тому у другій партії саме налагодження гри у своїх геймах і стало для Цуренко ключем до успіху. Леся швидко повела з брейком і хоч Паоліні це відставання відіграла, українська тенісистка швидко відновила перевагу. Завершення сету було сповнене брейк-поінтів. Спочатку Леся відіграла два на власній подачі, а ось в наступному геймі рятувалась вже Паоліні. Для неї рахунок 0:40 означав ще й потрійний сет-бол для Цуренко. Італійська спортсменка виплуталась із цієї критичної ситуації, але вже в наступному геймі Леся, хай і не без проблем і брейк-поінта у суперниці, подала на сет.

Але його початок знову нагадав про проблеми Лесі на подачі. Ясміне повела з двома брейками - 5:0. А в шостому геймі мала брейк-поінт, який був ще й матч-болом для італійської спортсменки. Цуренко врятувалась і не дала Паоліні взяти сет із "баранкою". Більше того, Леся навіть один брейк ліквідувала, але після нього ще раз програла власну подачу, а разом із нею і весь півфінальний матч.

У фіналі змагань в Монастірі Ясміне Паоліні зіграє із переможницею зустрічі між Кларою Бюрель та Елізе Мертенс.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне