Теніс України у соцмережах

Гаель Монфіс поступається на старті Мастерса в Парижі


Французький тенісист Гаель Монфіс не зумів подолати стартовий раунд змагань категорії ATP Masters в Парижі. В першому ж матчі у столиці Франції Гаель в напруженій боротьбі поступився представнику Аргентини Франсіско Черундоло, який займає 21-шу сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Франсіско витратив три партії і трохи більше 2 годин і 40 хвилин ігрового часу.

ATP Masters
Париж, Франція
1-й раунд

Франсіско Черундоло - (PR) Гаель Монфіс - 4:6, 7:6(2), 7:5

Насправді Гаель Монфіс цілком міг, а можливо варто використати і більш жорстке формулювання: "був просто зобов'язаний", вигравати цей матч у двох партіях. Але, давайте спробуємо обговорити події на корті в хронологічному порядку.

Стартова партія минула в нервовій боротьбі, коли жоден із суперників не міг похвалитися стабільністю на власній подачі. Монфіс двічі виривався вперед із брейком, але одразу ж програвав власний гейм, тож насолодитися перевагою і зіграти відштовхуючись від рахунку француз просто не встигав. Але наприкінці сету такий обмін брейками був на користь Гаелю. Так, він не подав на партію за рахунку 5:3, але брейк в наступному після цього втраченого шансу геймі дозволив Монфісу забрати стартовий сет.

На початку другої партії із геймом на прийомі в активі повів вже Черундоло. Були підозри, що і ця перевага протримається недовго, але в наступному геймі Монфіс не реалізував подвійний брейк-поінт, ну а далі Франсіско, нарешті, намацав гру на власній подачі і став доволі впевнено тримати гейми.

Але свого шансу Гаель таки дочекався. У восьмому геймі сету він відігрався, потім впевнено захистив власну подачу, а в десятому геймі заробив матч-бол. І це був той самий момент, коли француз міг дотискати суперника. Натомість Черундоло відігрався і дотягнув до тай-брейку, який Франсіско зумів виграти більш ніж впевнено.

З таким розвитком подій Гаель був категорично не згоден і вже на початку вирішальної партії він знову повів із брейком. Більше того, Монфіс в середині сету міг подвоїти перевагу в рахунку, але дозволив Франсіско відігратися з трьох брейк-поінтів. І ось ще один важливий момент зустрічі - якби Гаель повів із двома брейками, здається, Черундоло в матч би вже не зумів повернутися.

Але сталось по-іншому. Наприкінці зустрічі Монфіс відверто підсів. Спочатку Гаель під нуль віддав власну подачу і дозволив аргентинському тенісисту відігратися. В наступному власному геймі Монфісу довелось рятуватися з подвійного матч-болу у суперника, але в цьому випадку французу пощастило. Перший він відіграв завдяки тому, що м'яч після одного з ударів зрадницьки звалився від тросу на половину корту Франсіско. А на другому вже грубо помилився сам аргентинець, який зі зручної позиції пробив в коридор.


А от трохи згодом, коли Гаель вийшов подавати на тай-брейк, Черундоло вистачило єдиного брейк-поінта, який для нього був черговим матч-болом.

В другому колі Мастерса в Парижі Франсіско Черундоло зіграє проти 8-го номера посіву Каспера Рууда із Норвегії.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне