Теніс України у соцмережах

Бен Шелтон не зумів подолати стартовий раунд Мастерса в Парижі

Американський тенісист Бен Шелтон програє вже у стартовому колі змагань категорії ATP Masters у Парижі, на яких він був посіяний під 15-м номером. В трьох партіях Шелтон поступився представнику Іспанії Алехандро Давідовічу Фокіні, який займає 28-й рядок поточного світового рейтингу. На перемогу в зустрічі Алехандро витратив дві з половиною години ігрового часу.

ATP Masters
Париж, Франція
1-й раунд

Алехандро Давідовіч Фокіна - (15) Бен Шелтон - 7:6(4), 5:7, 6:3

У стартовому сеті жодному з тенісистів не можна було віддати ігрової переваги. Можливо, місцями трохи гостріше діяв саме Шелтон, але при цьому Давідовіч Фокіна точно витримував запропонований суперником темп гри і часом сам намагався диктувати свої умови на корті. По суті, ніяких шансів на прийомі не було у жодного зі спортсменів. Хіба що в останньому геймі партії Бен несподівано дістався до першого в зустрічі брейк-поінта, але Алехандро зумів його доволі спокійно відіграти.

А ось тай-брейк, до якого дійшла справа в першому сеті, Шелтон буквально провалив. Американець відпустив суперника у відрив одразу із двома міні-брейками і кинувся наздоганяти його вже тоді, коли було трохи запізно. Один розіграш на прийомі Бен таки виграв, але з другого сет-болу на власній подачі Давідовіч Фокіна таки поставив переможну крапку в партії.

На початку другого сету стався перший у матчі брейк - його під нуль оформив саме іспанський спортсмен. Коли Давідовіч Фокіна повів 3:0 за долю Шелтона в цьому протистоянні стало дійсно тривожно, але як показала практика, дарма. Бен повернувся в боротьбу і спочатку відіграв упушену подачу, а потім не дав Алехандро дотягнути до другого в зустрічі тай-брейку. Під завісу сету американець ще раз відзначився на прийомі і після цього брейку спокійно подав на другу партію.

У вирішальному сеті ключовим став єдиний гейм, в якому у Бена виникли відверті труднощі на подачі. Давідовіч Фокіна отримав подвійний брейк-поінт і не став розкидатися власними шансами - виграв гейм на прийомі з першої ж спроби. Особливих можливостей для того, аби відігратися і в цьому сеті у Шелтона просто не було. Так, при подачі суперником на перемогу Бен спробував пободатися і навіть врятувався з подвійного матч-бола, але з третьої спроби Давідовіч Фокіна оформив якщо не сенсаційну, то, принаймні, несподівану перемогу.

В другому колі Мастерса в Парижі Алехандро Давідовіч Фокіна зіграє проти переможця матчу між представником Нідерландів Таллоном Грікспором та ще одним американцем Крістофером Юбенксом.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне